VIDEO Cu autobuzele din Reşita, vara mori asfixiat și iarna îngheți de frig și te conservi cu fum

Un reşiţean a surprins în trafic cel mai poluator autobuz din oraş. Probabil că și din județ. Cu siguranță, nici în țară nu sunt prea multe de acest fel. Și vorbim aici de un autobuz de transport călători, adică unul dintre autobuzele ce asigură transportul în comun din Reșița.
„Afumătoarea” ambulantă circula pe ruta Câlnic – Muncitoresc şi în momentul în care pleacă din staţie sau de pe loc, scotea un nor de fum care reduce vizibilitatea.

Reducea – este puțin spus fiindcă fumul ce ieșea din motorul autobuzului ar fi făcut invidios orice DJ sau organizator de evenimente dintr-o mare discotecă. Numai că, din păcate, mirosul gazelor emanate era unul oribil, ceva între ulei ars și fiare încinse și cârpe arse.

„Am surprins autobuzul în stația de la Victoaria. A oprit şi din el au coborât călători, iar alții au urcat. În momentul în care a plecat de pe loc, autobuzul a fost învăluit și mai apoi a lăsat în spatele lui un nor imens de fum alb și înecăcios. Nu am mai văzut nici măcar la 2 metri în faţa mea şi a trebuit să încetinesc maşina. Autobuzul ăsta poate provoca, indirect accidente într-o intersecţie sau înainte de o trecere de pietoni. ȘI unde mai pui că reșițenii – călătorii mai exact – nu păreau deranjați de acest aspect. Urcau și coborau ca și când ar fi emanat miros de lavandă și busuioc, nu de gaze arse”, a spus Marius, cititor de www.infocs.ro

Scandalul autobuzelor, mai exact – cel legat de condițiile de călătorie, este cunoscut la Reșița. Vara iți dai duhul său pocnești de cald, iarna te ia dracul de frig iar acu, ca să fie tacâmul complet, autobuzele s-au transformat în afumători sau fumigene pe roți. Aerul condiționat este un lux pe care și-l permit doar șoferii fiindcă doar la ei în fața este pornit. Asta în condiția în care reșițenii plătesc probabil cel mai scump bilet de călătorie pentru transportul în comun din țară.

Comentarii

comentarii