Cu pistolul langa sectia de votare la Bautar VIDEO

În județul Caraș-Severin, polițistul care făcea parte din dispozitivul de pază al unei secții de votare a observat un bărbat care avea asupra sa un pistol cu bile de cauciuc și care se pregătea să intre în secție. Acesta a fost condus la subunitatea de politie unde s-a stabilit că se afla sub influența băuturilor alcoolice, sens în care a fost sancționat contravențional conform Legii privind regimul armelor și munițiilor care interzice purtarea armei sub influența băuturilor alcoolice.

Totul s-a intamplat la Secția 165, Băuțar. De fapt, intamplarea a avut loc în afara secției, în afara clădirii. Intenționa să voteze. Este un pistol de autoapărare, cu bile de cauciuc, detint legal. Nu a foast lasat sa intre in sectia de votare. Omul a primit si o sancțiune contravențională la Legea 295/2004, in valoaree de 5000 de lei. Nu a fost infracțiune, nu există motiv pentru procedură penală – spun cei de la IPJ. Acesta NU este incident electoral

Chestia este ca tipul era băut si atunci, legea spune ca nu are voie cu arma la el. Omul nu a fost agresiv sau să țina ostentativ arma la vedere. Politistul stia ca are armă ,,s-a uitat mai atent,, la el si i-a vazut-o. De aici toata tevatura. In altă ordine de idei si tot legat de referendum, la Resita s-au prezentat 3 persoane pentru schimbarea cărții de identitate expirate. La Resita, până la ora zece, o singură secţie de votare din zona Luncă a municipiului înregistrase un număr de 15 votanţi. La secţia cu numărul 26, urna mobilă a fost solicitată pentru patru persoane, cu toate acestea, numărul votanţilor fiind 11. Printre cele mai puţin solicitate a fost secţia 25, cu un număr de 8 votanţi prezenţi la vot până la ora 10.00, iar la secţia 24, 15 reşiţeni şi-au exprimat deja opţiunea.

Pe sate este jale, bani aruncati aiurea. La Lapusnicu Mare, din aproape 900 de inscrisi pe liste, au venit la secția de votare 50. La Moceris, din 450, au venit sa voteze …5. Conform datelor Biroului Electoral Central, Caraş-Severin a înregistrat la ora 10.00 un procent de 1,35% prezenţă la vot, situându-se printre judeţele cu cel mai mare număr de votanţi prezenţi în secţiile de votare.

Astăzi și mâine, pentru desfășurarea în siguranță a referendumului au fost mobilizați, în medie zilnic, 38.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în majoritate polițiști, jandarmi și pompieri. Aceștia se adaugă dispozitivului de 12.000 de efective care sunt la datorie în mod curent la nivel național.

Personalul MAI se poate suplimenta în funcție de situația operativă. În cursul nopții, efectivele MAI au asigurat paza secțiilor de votare din întreaga țară. În majoritatea secțiilor de vot, procesul de votare deja a început.

Comentarii

comentarii