Cu viața mea apăr viața

În data de 24.05.2018, începând cu ora 12:00, inspectoratul nostru împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Crucea Roşie – Filiala Caraş-Severin organizează, la Liceul de Arte ”Sabin Păuţa” din Reşiţa, concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, se adresează ciclurilor gimnazial şi liceal şi cuprinde trei probe: teoretică, transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Obiectivele urmărite sunt dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, conştientizarea de către elevi a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte şi asigurarea unei reacţii adecvate şi corecte în cazul unei situaţii de urgenţă, cu accent pe solidaritate şi implicare voluntară.

Regulamentul de concurs este disponibil pe site-ul www.isusemenic.ro, secțiunea Prevenirea situațiilor de urgență – Pregătirea populației.

Compartimentul Informare și Relații Publice
Purtător de cuvânt plt.maj. Tocmelea Magdalena

Comentarii

comentarii