Culmea culmilor – 4.400 de lei pentru un loc de parcare la Resita

Cu cât se mai licitează o parcare în Reșița? Cu 4.400 de lei, acesta a fost ultimul preț cu care s-a cumpărat un loc pentru parcare în Reșița. În timp ce mulți proprietari de garaje le țin pe post de depozit pentru biciclete, butoaie cu murături, butoaie cu vin și tot ce mai adună pentru zile ”negre”, iar mașinile le țin în parcările de pe domeniul public, există reșițeni care ”se bat” pentru a obține un loc de parcare.

Numărul tot mai mare de autoturisme deținute de locuitor a făcut să se ajungă la licitații publice cu strigare. Locurile de parcare care nu sunt plătite de către posesori până în data de 31 martie a anului în curs, devin viabile și sunt atribuite următorilor solicitanți de pe lista de așteptare și ajung să fie scoase chiar la licitații. La ultima licitație publică, sumele la care s-a ajuns au atins valori cuprinse între 2000 și 4000 de lei.

Disperare sau ambiție, cert este că lumea vrea loc de parcare la reședință. Pe lângă asta, peste 300 de mașini zac abandonate pe spațiu public și ocupă locuri care ar putea fi folosite ca parcări pentru autoturismele înscrise în trafic.

Comentarii

comentarii