Cum a fost la Revoluția din 2015

Ziua 1

25.000-30.000 de oameni ies pe străzile Capitalei. În televiziunile de știri încep campaniile de dezinformare. Toți realizatorii tv s-au întrecut în a se da cu părerea pe cine urăsc și pe cine susțin manifestanții. A fost foarte haios să-i vezi pe unii spunând că doar pe Ponta vor să-l dea jos, că ar fi bine să ceară și demisia lui Gabriel Oprea, sau că oamenii îl iubesc pe Iohannis. Și președintele validează manifestația spunând că e bine că se întâmplă așa ceva. Cea mai jalnică prestație: Rareș Bogdan, care a spus de trei ori în emisiune că semnalul Realitatea este preluat live de Euronews. De tot atâtea ori, am comutat pe Euronews: nimic. La adăpost de prostiile debitate, manifestanții și-au văzut însă de treabă: Piedone și Ponta.

Ziua 2

Ponta demisionează, iar președintele face fabuloasa gafă „a fost nevoie să moară oameni ca să demisioneze Ponta”. Seara, mitingul crește, se ajunge la 40.000 de oameni și apar și primele probleme: apar manifestanți ciudați, dezinformări pe facebook privind o inexistentă intervenție în forță a jandarmilor, apar oameni care vor cu tot dinadinsul să miște manifestanții de pe loc. Manevra iese, oamenii se trezesc că parcug 15-20 de kilometri fără rost. O altă declarație ciudată a președintelui, care anunță consultări cu partidele și evită să spună celebra expresie „altă clasă politică”. Vorbește, în schimb, despre cum s-ar putea aduce îmbunătățiri actualei clase, de parcă poți să convertești, peste noapte, la cinste, niște oameni corupți. Nu în ultimul rând, Biserica este indicată, mediatic, ca principalul țap ispășitor.

Ziua 3

Președintele începe în forță și anunță consultări cu toate partidele din parlament și cu „reprezentanți ai manifestanților”. Cine îi va alege? Cum? După ce criterii? Nimeni nu știe. Manifestanții se organizează pe net și publică câteva poze cu suspecții și agitatorii din ziua 2 și fac propuneri de oameni integri, care ar putea suplini locul politicienilor în ministere. Apar din senin niște grupuri de ONG-uri care trimit președintelui liste de revendicări cel puțin bizare: „schimbarea componenței Comisiilor de Control a SRI și SIE și dotarea DNA cu aparatură de interceptare ca să nu mai apeleze la SRI. B1 și Realitatea TV încep să-și nuanțeze poziția pro-manifestanți: parcă nu e așa bine să fie lumea în stradă, se invocă influența Rusiei în sloganele manifestanților care nu vor să-l schimbe pe Ponta cu un alt hoț. Recordul de slugărnicie îl bate Realitatea TV: Lavinia Șandru vorbește despre „anarhie”, iar reporterul lor de teren este pus să întrebe, obsesiv ce vor „concret” manifestanții. Conștient de ce se pregătește, patriarhul își calcă pe orgoliu și își cere iertare tuturor românilor, în numele BOR. Efectul declarației sale se vede: în seara nr. 3, apar primele cruci și simboluri creștine la manifestanți.

Ziua 4

Strada cade în capcana prezidențială și trimite oameni la discuții cu președintele. Nu văd de ce, revendicările străzii sunt deja știute de președinte, iar chemarea la el nu este doar inutilă, pentru că nu va produce efecte, ci și perversă. Iohannis arată, astfel, că el este șeful, deși șeful este strada. Presa ignoră tot mai vehementele postări anti-prezidențiale din mediul online și îi dă înainte cu negocierile, cu partidele, cu politica. Frate, chiar nu pricepeți că nu mai vrem niciunul dintre actualii lideri?! Gabriel Oprea se predă la negocieri, se predau și pesediștii, și – culmea! – 90% dintre delegații aleși dintre manifestanți. Seara se încheie apoteotic: manifestația aia formidabilă se scindează: o parte pleacă în marș, cealaltă rămâne în piață. Cum studioul Realitatea TV e plin de participanți la marș, deduc că aceștia sunt manifestanții care acționeaza conform planului prezidențial: voi vă plimbați, eu pun niște hoți la butoane. În opinia mea, în acest moment, revoluția a fost deja confiscată.

Ziua 5

Nici 10.000 de oameni in piata. Certurile pe leadership-ul miscarii sunt insa extrem de numeroase.

Ziua 6

In strada mai sunt doar o mana de oameni. Numarul mortilor din incendiul #colectiv a sarit de 45, dar nimeni nu mai plange. Ochii tuturor sunt pe palate, nu pe cimitire….

Ziua 7

Apare și informația că Rareș Bogdan știa din 23 octombrie, cu o săptămână înaintea incendiului Colectiv, că zilele lui Ponta la guvern sunt numărate și că Dacian Cioloș este viitorul premier, dar nu mai are cine să se revolte sau să pună întrebări cum naiba se poate așa ceva. Iohannis îl desemnează pe Dacian Cioloș premier. L-a negociat, ca pe un porc în viu, cu jegurile de Dragnea, Oprea, Blaga, după ce i-a amenințat că-i dă pe mâna zecilor de mii de oameni din stradă, iar strada n-a mai avut putere să observe cum a fost folosită ca pitbull și apoi dusă de nas.

Vă asigur că nu s-a facut și nu se va face nicio curățenie. Mafioții vor face un pas în spate, până dispare subiectul revoluției din mass-media, iar la butoanele corupției vor fi puși niște necunoscuți agreați și manevrați tot de politicieni, nu de noi.

Toate cele bune tuturor. Îmi cer iertare că am avut dreptate.

Cum se manipulează o revoluție, în faza ei incipientă? Vă spun eu:

1. în stradă ies niște entuziaști de bună credință

2. Striblea și cheliosul ăla susțin că oamenii vor să-l dea jos doar pe Ponta

3. Gâdea și Radu Tudor spun că doar Gabriel Oprea este vizat

4. Rareș Bogdan crede că toți oamenii din stradă sunt fani Iohannis

5. Oreste crede că jandarmii au niște arme electromagnetice „pitite pe străduțe” care dezorientează manifestanții (doamne, m-am tăvălit de râs…)

Iar a doua zi, otrăviți de ce-au văzut la tv, vin la miting și iohaniștii, și uneperiștii, și pesediștii, și paranormalii p..ii mele. Vin să dea jos doar acel om politic pe care îl detestă și să-și susțină idolul (apropo, dacă ești fanul vreunui politician ești prost de bubui). Încep provocările, mesajele politice, contrele între manifestanți.. Un grup începe să domine celelalte grupuri și imprimă o direcție politică manifestării. Și din senin se formează un „comitet” care formulează niște revendicări, le negociază cu autoritatea de stat și se rezolvă niște „chestii”. Atât.

Durează maxim șapte zile, timp în care serviciile organizează niște evenimente tulburătoare, ca să imprime viteză trendului care domină strada. După aia negociază cu câștigătorul, evident un politician corupt, pentru că serviciile îi au pe toți politicienii în niște cuști invizibile făcute din dosare vechi și noi, dacă fac un pas aiurea leactivează gratiile. La finalul revoluției, avem la butoane alți oameni, dar aceeași clasă politică.

Jegul de clasă politică pe care îl avem se schimbă doar prin vot.

Așa că, dacă vreți să vă iasă revoluția, faceți doar patru chestii:

1. Stați în stradă o lună, două și încercați să nu vă omorâți între voi. Nu puneți botul la orice vi se spune, sunt agitatori printre voi. Verificați orice informație.

2. Închideți televizoarele. Televiziunile vă mint și vă otrăvesc mintea. Sau uitați-vă doar la știri, nu la talkshow-urile de psihoză colectivă. Acolo se lansează veninul.

3. Cereți alegeri anticipate. Știu că aveți altceva în cap, zilele astea. Dar aia este singura miză corectă. Pleacă Ponta și vine acoperitul de Predoiu. Pleacă Piedone și vine vreun bou de viceprimar. Păi ce șmecherie am făcut? Trebuie trozniți rapid, până nu se regrupează și reîncep prosteala, măsurile electorale, sacoșele, campaniile de dezinformare…. Nu uitați că televiziunile fac bani din audiența generată de voi, dar ascultă de ei.

4. La alegeri, nu votați nicio listă care include un singur nume cunoscut și corupt. Niciuna. Ignorați simpatia pentru un politician, sau discursul cool al altuia. Votați rațional, nu emoțional.

Eu nu vin așa, la „jos!”, pentru că asta nu e vocea rațiunii, e doar furie, iar furia nu construiește. O să vin și eu, ca manifestant, după primele șapte zile, dacă ceea ce s-a cristalizat în stradă, ca mesaj, mă reprezintă.

Eu vreau tehnocrație, adică să se dea concurs pentru posturi. Vreau lefuri uriașe în educatie si sănătate și vreau schimbarea manualelor școlare. Vreau impozitarea averilor bisericești și pedeapsa cu moartea pentru pedofili. Vreau să primească alocație doar copiii amărâți și vreau încetarea discriminării pozitive a locuitorilor de la bloc față de cei de la case prin subvențioarea agentului termic. Vreau ca fiecare comerciant de salmonella să facă măcar o săptămână de pușcărie și vreau ca Protecția Consumatorului să aibă 100.000 de angajați. Vreau salariul minim pe economie pentru parlamentari. Vreau oprirea programului Prima Mașină și finanțarea programului Prima Baie. Vreau dispariția taxei de mediu și un impozit pe mașină calculat în funcție de cât poluez efectiv. Vreau o mie de lei amenda pentru cine-și scoate câinele să se cace pe stradă și garanție ca la Altex, la asfaltări și construcții făcute din bani publici.

Autor: Bogdan Stoica

 

PRELUARE http://anonimus.ro/index.php/social/1679-cum-a-fost-la-revolutia-din-2015

Comentarii

comentarii