Cum arată Reșița, acum, după 250 de ani, știm. Dar cum va arăta peste încă alți 250 de ani, haideți să ne imaginăm! VIDEO

„Cum arată Reșița, acum, după 250 de ani, știm. Dar cum va arăta peste încă alți 250 de ani, haideți să ne imaginăm!” Este propunerea Teatrului de Vest din Reșița care a câștigat un proiect cu o valoare de 85.000 lei.  Impactul proiectului REȘIȚA_500 se axează pe comunitatea județului Caraș-Severin, prin evidențierea unui segment important din patrimoniul local și consolidarea identității sale.

,,Cum va arăta Reșița la peste alți 250” – de ani este proiectul ambițios pe care Teatrul de Vest din Reșița și Asociația Țais l-au câștigat la Administrației Fondului Cultural Național. În cadrul proiectului se vor realiza producția și reprezentațiile unui spectacolul de teatru SF cu holograme, având ca temă de bază societatea reșițeană într-un viitor îndepărtat, mai exact, peste 250 de ani. Spectacolul va avea la bază o dramaturgie originală, aleasă în urma unui concurs.

Oferta culturală a orașului Reșița și a județului Caraș-Severin, va fi îmbogățită cu un spectacol nou, nemaiîntâlnit, atât din punct de vedere dramaturgic cât și estetic și tehnologic prin folosirea proiecțiilor holografice. Proiectului REȘIȚA_500 se va realiza în colaborare cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” și Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, marcând astfel 250 de ani de foc neîntrerupt de la aprinderea primului furnal siderurgic, eveniment ce a marcat întreaga istorie a orașului și a locuitorilor lui.

Proiectul este finanțat de către Administrației Fondului Cultural Național și are o valoare de 85.000 de RON. 

Comentarii

comentarii

One thought on “Cum arată Reșița, acum, după 250 de ani, știm. Dar cum va arăta peste încă alți 250 de ani, haideți să ne imaginăm! VIDEO

Comments are closed.