VIDEO Cum decorezi casa pentru Sarbatorile de iarna

Deja a inceput forfota ce anunta cele mai asteptate sarbatori, nu numai de copii, ci si de noi, cei mari. Cumparaturi, cadouri, curatenia generala si atatea altele. Cred ca pentru multe dintre noi, unul dintre cele mai placute lucruri de pe lista pregatirilor este decorarea casei. Trebuie sa aducem cateva schimbari pentru a simti relaxarea si caldura pe care sarbatoarea Craciunului ni le aduce in suflet.

Christmas tree with presents and fireplace with stockings – Image by © Royalty-Free/Corbis

Simbolul de baza este bradul de Craciun; bradul nu poate lipsi. Poate fi artificial sau natural, impodobit cu ornamente pastrate de la bunici sau cu ornamente moderne, colorat sau intr-o singura culoare, cum il prefera fiecare, dar neaparat luminat de beculete pentru o atmosfera magica.

Pe usa de intrare in casa o ghirlanda sau o coronita din crengute de brad (nu neaparat natural) ornata cu conuri de brad, crengute de vasc si panglicute rosii ne va inveseli si pe noi si pe eventualii musafiri.

In camera de zi se va petrece cel mai mult timp alaturi de cei dragi si apropiati, doar este sarbatoarea familiei. Putem crea o atmosfera calda si placuta prin cateva mici schimbari de peisaj: ornamente, stelute sau fulgi de zapada care sa decoreze perdeaua, ferestrele si candelabrul, un pled colorat in rosu si verde (culorile Craciunului) pentru canapea, lumanari colorate si boluri de sticla cu globuri si beteala.

Nici bucataria, mai aglomerata zilele astea decat in orice alta perioada, nu trebuie uitata: o fata de masa cu imprimeuri specifice, prosopele la fel, vesela colorata, vor intregi alaturi de mirosurile apetisante ce vin din cuptor, farmecul acestor zile.

Implicati si incurajati copiii, pot avea si ei idei, in toate aceste pregatiri, se vor bucura si isi vor da toata silinta, stiind ca in noaptea Craciunului urmeaza sa fie vizitati de mosul cel darnic.

Comentarii

comentarii