Cum poate accesul la creditele IFN să sprijine persoanele cu venituri mici și medii

Fiecare persoană poate întâmpina într-un anumit moment din viață situații financiare care au nevoie de o rezolvare rapidă. În ziua de azi accesul la banii este esențial pentru a duce un trai lipsit de griji și pentru a te putea dezvolta personal. Cu toate acestea, există oameni cu situații financiare modeste pentru care obținerea sumelor de care au nevoie poate fi o adevărată provocare. În accest context, IFN-urile intervin pentru a le oferi ajutorul necesar rapid și ușor.

Ce sunt IFN-urile?

IFN-urile sunt entități financiare care oferă servicii de creditare în condițiile stabilite de lege. Ele pot fi o alternativă accesibilă și flexibilă pentru cei care întâmpină dificultăți în accesarea creditelor de la bănci. De obicei, IFN-urile au cerințe mai puțin restrictive și procese de aplicare mai rapide decât instituțiile financiare tradiționale. Condițiile de eligibilitate permisive oferă posibilitatea mai multor persoane să aplice și să obțină împrumutul de care au nevoie pentru rezolvarea situațiilor întâmpinate.  Pot accesa un credit nebancar cei care au vârsta cuprinsă între 20 și 75 de ani, un venit lunar de minim 1.000 lei înregistrat la ANAF și o vechime la actualul loc de muncă de minim 3 luni.

Prin intermediul unor sisteme automatizate și orientate către nevoile clienților, IFN-urile pot aduce beneficii semnificative pentru populația cu venituri modeste, contribuind la îmbunătățirea calității vieții și facilitarea accesului la resursele financiare necesare.

IFN-urile adoptă de obicei o abordare mai flexibilă în acordarea creditelor. Această flexibilitate permite adaptarea produselor financiare la nevoile specifice ale clienților, prin perioade de rambursare potrivite și costuri transpartente. De la un IFN solicitanții pot accesa în general două tipuri de produse cu termeni diferiți, pentru a alege varianta cea mai potrivită. Creditul În Rate Egale este util pentru persoanele care vor să achite împrumutul pe o perioadă mai mare de timp. Plata acestuia se face lunar, cu o sumă fixă și egală. Al doilea produs, Creditul Pentru Urgențe poate fi folosit pentru acoperirea costurilor sau cheltuielilor urgente. Ramburarea se poate face integral sau mai flexibil, cu un minim de 3% la data scadentă + dobânda aferentă perioadei de utilizare. În felul acesta, înapoiază minimul de plată și evită penalitățile care ar putea să apară.

Procesul de aplicare este rapid și ușor iar clienții nu au nevoie de multiple documente, precum adeverințe de venit sau alte acte justificative. Pot finaliza cererea doar cu buletinul și cu o poză de tip selfie. În general, persoanele care au venituri modeste consideră că nu se pot încadra cerințelor și nu au cum să procure documentația necesară. În cazul finanțării online, la MaiMaiCredit IFN majoritatea verificărilor sunt efectuate automatizat. Această abordare facilitează accesul la o creditare mai accesibilă și mai rapidă.

Produsele oferite de IFN-uri pot să acopere o gamă largă de nevoi. De la cheltuieli de zi cu zi până la investiții în educație sau locuințe, împrumuturile pot fi folosite de clienți cum își doresc. Instituțiile creditoare pot oferi credite de sume mici, care pot fi mai adecvate pentru nevoile financiare imediate ale persoanelor cu venituri modeste. Aceste produse finanaciare pot fi utilizate pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute sau pentru a finanța planurile și dorințele individuale, fără a ca solicitantul să se angajeze  în datorii pe termen lung sau în sume excesive de bani. În momentul aplicării are posibilitatea de a alege valoare și perioada de rambursare potrivită pentru situația sa.

În sectorul nebancar există instituții care vor să ajute cât mai mult solicitanții și le pun la dispoziție instrumente prin care pot alege și pot gestiona responsabil creditul dorit. Pe website clienții au posibilitatea de a face o simulare prin care pot afla toate informațiile legate de împrumutul selectat și termenii acestuia. În plus, instituțiile financiare oferă clienților toate detaliile de care au nevoie atât telefonic, cât și prin intermediul rețelelor de socializare.

Multe instituții financiare nebancare adoptă tehnologia pentru a-și extinde accesibilitatea și a reduce costurile operaționale. Acest lucru poate permite servirea clienților cu venituri modeste în zone mai puțin favorabile. Deoarece procesul de creditare se realizează online, clienții nu trebuie să se deplaseze la sediul unei instituții. Pot aplica din confortul propriei case cu ajutorul unui telefon smart.

Creditele nebancare pot fi instrumente importante pentru sprijinirea persoanelor cu venituri mici în gestionarea finanțelor lor, în satisfacerea nevoilor lor imediate și în realizarea planurilor individuale. Prin accesibilitatea sporită, flexibilitatea și diversitatea produselor, aceste produse contribuie la construirea unei societăți mai incluzive și mai drepte față de orice individ.

Comentarii

comentarii