Cum să alegeți hainele potrivite pentru antrenament

Hainele de antrenament arată atât de bine, încât au devenit mai mult un stil de viață și au dat naștere tendinței denumite „athleisure”. Dar hainele de antrenament nu arată doar fabulos, ci îmbunătățesc și performanța antrenamentului.

Indiferent dacă e vorba de un trening de damă, colanți compresivi sau o pereche de pantaloni scurți, îmbrăcămintea perfectă pentru antrenament este cea de care uitați, odată ce ați început să faceți exerciții. Dacă hainele pe care le purtați vă fac antrenamentele inconfortabile, este mult mai probabil să renunțați, să vă simțiți stânjenită sau restricționată în timpul antrenamentelor.

Așadar, iată o trecere în revistă a ceea ce ar trebui să căutați atunci când cumpărați haine de antrenament.

1. Activitate adecvată

Deși ați putea purta aceleași trening de damă pentru fiecare antrenament pe care îl faceți, unele forme de exerciții fizice vor fi mai plăcute dacă folosiți haine adecvate activității.

De exemplu, pantalonii scurți de ciclism sunt căptușiți și pot face plimbările lungi cu bicicleta mult mai confortabile, însă nu sunt neapărat cea mai bună alegere de îmbrăcăminte pentru alergare sau pentru clasele de exerciții de grup. Pantalonii scurți de alergare sunt la fel de nepotriviți pentru ciclism, deoarece nu au căptușeală și sunt predispuși să se strângă și să se frece.

Limitați-vă la hainele care sunt concepute special pentru activitatea pe care doriți să o faceți și veți fi mult mai confortabilă. Această „regulă” se aplică și la încălțăminte.

2. Confort

Hainele de antrenament ar trebui să fie nerestrictive, să fie ușor aerisite pentru a preveni supraîncălzirea, să fie „uitate” odată ce sunt îmbrăcate și să fie concepute special pentru antrenamentul ales de dumneavoastră.

Cusături groase, mâneci restrictive sau strâmte, un spate care se ridică ori de câte ori vă aplecați în față; toate aceste probleme de confort pot face ca experiența antrenamentului să fie mai puțin plăcută. Asigurați-vă că hainele de antrenament sunt cât se poate de confortabile, încercându-le înainte de a le cumpăra.

3. Materiale care absorb transpirația

Hainele de antrenament vin într-o varietate de materiale – de la un trening de damă din bumbac de modă veche până la fibrele sintetice proiectate științific care lasă transpirația să iasă, dar nu și ploaia să intre.

„Wicking-ul” este capacitatea unui material de a devia transpirația departe de piele și prin material pentru o evaporare ușoară. Acest lucru vă ajută să vă mențineți pielea uscată și confortabilă.

Bumbacul și alte fibre naturale nu sunt, în mod natural, potrivite pentru acest timp de activitate. Îmbrăcămintea din bumbac absoarbe umezeala, fie că este vorba de transpirație sau de ploaie, ca un burete. Odată udat, bumbacul devine greu și rece, își pierde forma și se lipește de corp. Acest lucru înseamnă că țesătura rece și umedă se află lângă corpul dumneavoastră, răcorindu-vă și iritând pielea. Atunci când mușchii se răcesc, aceștia pot începe și să aibă crampe.

Multe materiale sintetice și așa-numitele materiale tehnice sunt excelente la deshidratare. Dacă alergați, mergeți cu bicicleta, faceți drumeții sau faceți orice tip de antrenament în care veți transpira, materialele cu efect de wicking sunt o alegere bună.

4. Materiale antimicrobiene

Ați observat vreodată că, oricât de mult v-ați spăla acel trening de damă sau echipamentul de antrenament, de îndată ce îl îmbrăcați și începeți să vă încălziți, începe să miroasă de parcă nu ar fi fost spălat niciodată?

Nu este vorba de faptul că echipamentul de antrenament este încă murdar ca atare, ci doar că există microbi prinși în fibrele pe care spălarea nu îi va elimina. Ați putea să vă înmuiați hainele în oțet de vin alb pentru a ucide acești microbi, dar cum acest lucru nu este deosebit de practic, ați putea alege să cumpărați haine care au proprietăți antimicrobiene.

Aceste haine tratate special sunt mult mai puțin susceptibile de a dezvolta mirosuri neplăcute care nu se vor schimba la o spălare normală.

5. Vizibilitate ridicată

Dacă vă antrenați noaptea în aer liber, îmbrăcămintea ar trebui să vă facă ușor vizibilă pentru ceilalți participanți la trafic. Acest lucru înseamnă culori strălucitoare și benzi reflectorizante. Un trening de damă negru poate fi măgulitor, dar ar putea sfârși prin a fi periculos, dacă sunteți invizibil pentru ceilalți participanți la trafic.

Asigurați-vă că sunteți foarte vizibilă, purtând haine reflectorizante strălucitoare pentru antrenamentele de noapte.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cum să alegeți hainele potrivite pentru antrenament

Comments are closed.