Cum să devii un jucător mai bun de Poker fără strategie?

Poate că folosirea unei strategii în jocul de poker este apanajul jucătorilor profesionişti, care participă la turnee  cu premii de milioane de dolari. În ceea ce te priveşte, jocul de poker este doar o ofertă din secţiunea de jocuri de masă care îţi poate aduce beneficiile financiare aşteptate.

Nu ai nevoie de vreo strategie sofisticată pentru a face acest lucru, trebuie doar să pui în practică câteva sfaturi care îţi dau de fapt reperele pentru a juca cu şanse reale la masa de poker. Cum să devii un jucător de succes în poker fără să aplici o strategie vom detalia mai jos, aşa că citeşte cu atenţie rândurile următoare.

Studiază oponenţii

O acţiune de promovare online este parte din politica de marketing pe care orice cazino o face pentru a atrage cât mai mulţi clienţi. Şi jocul de poker face parte din această politică, aşa că aşteaptă-te să participi la multe turnee dedicate acestui joc de noroc. În esenţa sa, jocul de poker este unul colectiv la care, participă mai mulţi jucători în scopul declarat de a câştiga cât mai multe poturi şi, în final ca unul dintre ei să fie încoronat câştigătorul suprem. Dar, până să ajungi în această postură, este nevoie de experienţă şi de un gram de noroc.

Cum norocul şi-l face întotdeauna omul, şi în jocul de poker se aplică acelaşi îndemn. Pentru a te apropia de ţelul final – câştigarea mesei de joc – trebuie să cunoşti ceva psihologie umană pentru a citi adversarii. Într-un cazino fizic, acest lucru este uşor de realizat pentru că poţi să studiezi mimica adversarilor şi să speculezi anumite ticuri de joc care îi trădează. Dar, dacă participi la joc în mediul online poţi face acest lucru?

Este evident că nu, dar, online te vei folosi de stilul de joc al fiecărui participant la joc. Cu puţină atenţie vei remarca un jucător agresiv, care măreşte miza la fiecare pot sau vei putea să identifici unul care abuzează de bluff. În acest fel vei putea să iei cele mai bune decizii de joc care să îţi aducă avantajul financiar dorit. Ştii să faci „all în” când se blufează şi în egală măsură ştii când să te retragi de la un pariu periculos. Este meritul tău, pentru că ai ştiut să speculezi slăbiciunile adversarilor şi le-ai convertit în avantajul tău.

Controlează-ţi emoţiile

Nu degeaba un jucător de succes este identificat la o masă sub expresia de „poker face”. Sub aceste 2 cuvinte stă însă un jucător care ştie să îşi ascundă emoţiile la perfecţie şi nu lasă nici o portiţă de slăbiciune care să fie speculată de către oponenţii săi. O expresie impasibilă de fiecare dată indiferent de mărimea potului de pe masa de joc este calea către un succes garantat pentru simplul fapt că ceilalţi jucători nu vor ştii niciodată ce cărţi ai în mână.

Asta este de dorit de la un jucător de poker de succes, o expresie impenetrabilă care să nu permită să fie citit de către adversari. Şi oricât ar părea de ciudat, aceeaşi expresie de poker face se aplică de minune şi în mediul online. De această dată modul în care pariezi este indiciul pe care îl aşteaptă toţi adversarii tăi. Dacă vei păstra de fiecare dată un mod de pariere echilibrat, toţi ceilalţi jucători nu vor putea să „te citească” aşa cum şi-ar dori.

În lipsa acestui element ceilalţi jucători se vor găsi în impas în timp ce tu vei avea asupra lor un avantaj net de  care vei putea profita la fiecare mână. Ţi-ai stăpânit emoţiile şi acest lucru a făcut să speculezi la rândul tău greşelile adversarilor, aducându-ţi în final succesul financiar dorit.

Învaţă să câştigi fără să blufezi

Acţiunea de bluff în jocul de poker este cea mai periculoasă cu putinţă pentru că produce cele mai mari daune financiare. Aşa cum ştii, să faci bluff înseamnă să ai cărţi proaste în mână dar să dai impresia că eşti imbatabil. Dar pentru a face acest lucru va trebui să ţi pasul cu pariurile de pe masa de joc. În acest stadiu, poţi întâlni situaţia când un jucător face „pe bune’” un all inn şi tu să crezi că şi acesta blufează. Pentru a merge mai departe pui şi tu tot bugetul în joc şi la întoarcerea cărţilor constaţi că ai pierdut totul.

Este posibil să ai succes cu această strategie şi să câştigi câteva mâini. Ideea de bază este să nu abuzezi în poker de această tehnică de joc pentru că vei fi citit cu siguranţă de către ceilalţi jucători care, nu vor ezita să îţi întindă o capcană fatală. De obicei, atunci când eşti citit că blufezi des, jucătorii încep sesiunea de pariere cu mize mici şi pe măsură ce se ajunge la final aceste mize cresc, astfel încât tu să îţi epuizezi tot bugetul de joc, devenind în acest fel falimentar.

Învaţă deci să joci şi mai ales să câştigi fără să apelezi la bluff. Nimeni nu spune că nu o poţi folosi ocazional ca să citeşti la rândul tău ceilalţi jucători. Fă-o însă rar şi numai atunci când flerul tău de jucător îţi dă semnalul că este timpul să apelezi la această tehnică de joc.

Concluzie

Nu îţi trebuie vreo strategie sofisticată de joc pentru ca să ai succes la o masă de poker. Este de ajuns să îţi poţi studia adversarii şi să îţi controlezi emoţiile la masa de joc. Dacă reuşeşti să nu abuzezi nici de bluff înseamnă că eşti un jucător cerebral şi pentru tine viitorul în poker sună cum nu se poate mai bine!

Comentarii

comentarii

One thought on “Cum să devii un jucător mai bun de Poker fără strategie?

Comments are closed.