Cum să vă decorați casa cu oglinzi

O oglindă este arma secretă a oricărui designer de interior. Deși pare a fi pur și simplu un obiect practic în care să vă verificați aspectul, o oglindă frumoasă poate fi folosită pentru a amplifica lumina, pentru a adăuga dramă, pentru a crea reflexii interesante și pentru a înrăma priveliști. Este uluitor cum vă poate transforma spațiul adăugarea unei oglinzi, rezolvând orice dilemă de design interior într-o clipă. 

Gândiți-vă dincolo de oglinzile simple din baie și aruncați o privire la aceste sfaturi de design pentru utilizarea oglinzilor în casa dvs.

1. Cum se utilizează oglinzile pentru a lumina o cameră

Pentru a permite luminii să intre în cameră, pur și simplu așezați o oglindă pe partea opusă sau lângă o fereastră, pentru a crește cantitatea de lumină naturală din cameră. O oglindă va valorifica fiecare rază de lumină naturală (oricât de sumbru ar fi cerul) – cu atât este mai mare oglinda, cu atât spațiul este mai luminos.

Oglinzile dublează efectiv sursele de lumină și sunt piese perfecte pentru un dormitor, ce vor face spațiul să se simtă mai luminos și mai deschis, mai ales atunci când sunt plasate deasupra unei comode oglindite.

2. Puteți folosi oglinzi pentru a îmbunătăți o cameră

Oglinzile sunt un mod viclean de a înșela ochiul. Ele pot fi folosite pentru a îmbunătăți ceva sau a îndepărta atenția de la acesta. Spațiile incomode, cum ar fi încăperile cu tavan înclinat sau un spațiu prea mic pentru a se potrivi unei piese de mobilier, pot fi îmbunătățite cu o oglindă.

Știați că oglinzile sunt o modalitate bună de a stimula atmosfera dintr-un spațiu de petreceri? Așezarea unei oglinzi mari pe un perete poate crea iluzia că sunt prezenți mai mulți invitați decât în realitate.

3. Când să faceți oglinda punctul focal

În camerele în care nu există un șemineu sau cămin pentru a vă poziționa mobilierul, o oglindă este un instrument excelent pentru a dicta centrul camerei. De fapt, o oglindă cu o ramă sculptată ornamentală funcționează la fel de bine ca un tablou, atunci când vine vorba de alegerea artei decorative pentru casa dvs.

4. Faceți din oglindă o fereastră

În cazul camerelor fără ferestre, adăugarea unei oglinzi le face să se simtă mult mai luminoase și mai spațioase. Alegeți modele care prezintă elemente tradiționale ale cadrului unei ferestre, cum ar fi geamuri separate sau obloane, pentru a vă ajuta să creați iluzia.

O oglindă bine poziționată poate face o cameră mai mică să pară mai expansivă și va reda lumina emisă de ferestrele naturale dintr-o cameră mai mare.

5. Cum se utilizează oglinzile pentru iluminarea colțurilor întunecate

Maximizați cantitatea de lumină dintr-un spațiu plasând o oglindă în spatele unei lămpi aprinse sau împerecheați-o cu mobilier oglindit, pentru a reflecta toate sursele de lumină (atât naturale cât și artificiale.)

6. Alegeți oglinzi de forme diferite

O oglindă în forma potrivită va optimiza lumina naturală dintr-o cameră (atunci când este poziționată în locul corect). Nu vă limitați doar la oglinzile dreptunghiulare tradiționale. Luați în considerare forma sau stilul camerei dvs. și reflectați-o în rama oglinzii alese.

Oglinzile nu trebuie să fie întotdeauna practice. Una cu o formă neobișnuită va crea cu siguranță un subiect de discuție. Experimentați cu plasarea și poziționarea creativă a oglinzilor – o oglindă verticală utilizată pe orizontală, de exemplu, pentru un efect diferit și neașteptat.

7. Folosiți oglinzi pentru a vă dubla spațiul

Adăugarea unei oglinzi vă va dubla spațiul într-o clipă. Spațiile mici beneficiază de decoratul cu oglinzi: transformați un dulap de depozitare într-o zonă mică de lucru sau folosiți o oglindă subțire pentru a face un hol îngust să pară mult mai lung.

Când vine vorba de actualizarea spațiilor interioare, așezați o oglindă pe cel mai mare perete, pentru a reflecta cât mai multă lumină înapoi în cameră.

Oglinzile în formă pătrată arată excelent plasate deasupra unui șemineu sau a unei console. Alternativ, pot fi utilizate mai multe oglinzi, pentru a crea un perete stil galerie.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cum să vă decorați casa cu oglinzi

Comments are closed.