Cum “sifona” banii din licitaţiile publice supraevaluate gruparea de evazionişti condusă de Valentin Armaşu. Vezi cine a fost arestat

DSC04775Tribunalul Caraş Severin a judecat, astăzi, solicitarea DIICOT de arestare a celor cinci inculpaţi reţinuţi, ieri, în cadrul operaţiunii de anihilare a reţelei de evaziune fiscală prin metoda factura – Armaşu Valentin, patronul firmei Camand Impex SRL din Reşiţa, Harbuzaru George, Popescu Ovidiu, Ghiţă Ion şi Crîşmariu Gheorghe. Anchetatorii au stabilit, în urma investigaţiilor, că firma condusă de soţii Armaşu era în vârful piramidei, fiind cea care a câştigat numeroase contracte publice “ale căror costuri erau supraevaluate, iar diferenţa între costul real şi cel trecut în contract trebuia acoperită cu documente pentru a se obţine plata lucrării de la beneficiarul lucrării”. În plus, această societate nu avea nici o relaţie comercială directă cu nici una din societăţile fantomă, fiind păstrată „curată” de liderii grupării atât pentru protecţia personală cât şi pentru faptul că este folosită la licitaţiile publice.

Investigaţiile poliţiştilor de la “Crimă Organizată” Caraş Severin au scos la iveală structurarea grupării pe trei paliere – de conducere şi decizional, palierul intermediar format din persoane care acţionau în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale interpuse pentru a se pierde urma activităţii infracţionale, şi palierul societăţilor comerciale fantomă, care fără a avea nici o activitate comercială, emiteau documente false. Anchetatorii au dat şi un exemplu concret de cum se “sifonau” banii după ce s-a câştigat licitaţia pentru un drum. După ce Camand Impex a câştigat licitaţia, a subcontractat lucrarea la SC Polmar Construct Serv SRL, firmă controlată de liderul grupării. Polmar înregistrează în evidenţa contabilă facturi emise de una dintre societăţile fantomă, Biofruct Magic SRL. . În baza acestor facturi, Polmar virează contravaloarea acestora în conturile bancare ale societăţilor fantomă, de unde sunt ridicaţi în numerar de persoane împuternicite de societăţile fantomă, iar după reţinerea comisionului, suma este restituită liderului grupării sau unor persoane desemnate de acesta.

Tribunalul Caraş Severin a decis arestarea celor cinci pe 17 zile, atât DIICOT, cât şi avocaţii celor cinci făcând recurs la această decizie, recursul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara.

preluare, citeste mai multe pe pressalert.ro

Comentarii

comentarii