Cum stăm cu BAC-ul în Caraș Severin; 232 de absenți și 4 eliminați pentru fraudă

P1180967PROBELE SCRISE – BAC _SESIUNEA IUNIE-IULIE 2014 (PE PROBE, DISCIPLINE ȘI LICEE).

Notă: numărul absolvenților de liceu înscriși în aplicația națională în urma validării opțiunilor exprimate in perioada 26-30 mai 2014, cu actualizare finală in data de 9 iunie 2014, diferă de la o probă la alta datorită posibilității de recunoaștere a notelor pentru absolvenții promoțiilor anterioare.
Art.4 – (1)
​ din metodologie:​ Candidații care au participat, dar nu au promovat examenul de ​bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoașterea unora dintre probele promovate în anii menționați, în ​ ​conformitate cu prevederile metodologice. Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învățământul superior, în conformitate cu condițiile generale şi specifice stabilite în acest sens.

INFO: BAC 2014_PROBA SCRISĂ_EA_LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ_30.06.2014

Centre de examen: ​ ​8​ ​pentru 28 de unități​ ​școlare​ ​(lista atașată)
Subcomisii arondate:​ ​4​ ​(Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici, Liceul „Mathias Hammer” Anina și Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa)
Centre​ ​zonale de evaluare:​ ​2​ ​ (Colegiul National „Traian Lalescu” Resita pentru evaluarea lucrărilor scrise provenite din centrele de examen din județ si Liceul de Arte „Sabin Păuța” Resita pentru evaluarea lucrărilor scrise provenite din centrele de examen din Reșița și Bocșa)

TOTAL ​Înscriși ​ ​pentru​ toate​ probele scrise​: 2303 ​, din care:

PROBA DE AZI, 30 IUNIE 2014,Proba Ea/Limba și literatura ​ ​română:
​înscriși pentru această probă ​ (Ea)​: 2040 elevi​ (diferența până la 2302 cu probe deja recunoscute, cf. metodologiei)​
​prezenți: 1808
absenți: 232​​
eliminați: 4 (tentativă de fraudă 2​+fraudă 2 – motiv: 4 elevi identificați cu telefoane mobile în sălile de examen, din care 2 prevăzute cu echipamente de comunicare cu exteriorul de tipul Handsfree​)​/câte un elev de la Colegiul Național Mircea Eliade Reșița, Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă, Colegiul Tehnic Reșița (unitatea arondată la centrul de examen Colegiul Economic Reșița) și Liceul Teoretic Eftimie Murgu Bozovici. Candida ​ții care au fost elimina ​ți de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminati. ​ Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

alte situații speciale: nu

PROBA URMĂTOARE:
1 iulie 2014/Proba Eb/Limba și literatura ​ ​maternă:​ ​39​ candidați​ (11 croată și 28 germană) ​ ​in 2 centre de examen /Liceul Teoretic Diaconovici Tietz Reșita si Liceul Teoretic Traian Doda Caransebeș.
​Alte informații:​
7 iulie 2014 – afișarea rezultatelor înainte de contestații
8-10 iulie 2014 – rezolvarea contestațiilor
11 iulie 2014 – afișarea rezultatelor finale

Prof. Ion Chiosa
Vicepreședinte – comisia județeană de bacalaureat
Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin

Comentarii

comentarii