Cum va fi vremea in noul an- PROGNOZA pe PRIMELE TREI LUNI

prognoza meteoNoaptea de Revelion va fi una destul de geroasa, dar temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada a anului. Prima luna din an va fi insa una a alternantelor intre vreme frumoasa si vreme severa.

In general, luna ianuarie se anunta a fi una in limitele normale pentru Romania in ceea ce priveste regimul termic si nivelul precipitatiilor. Mai cald se anunta a fi in sud-estul tarii, dar episoadele de vreme frumoasa vor alterna cu cele de vreme severa, alternanta obisnuita in cea mai friguroasa luna a anului.
Alternanta se va pastra si in luna februarie. Temperaturi peste nivelul obisnuit al lunii se vor inregistra doar in sud si sud-est. Din punctul de vedere al precipitatiilor va aparea un usor deficit.
Deficitul va fi compensat insa in luna martie, cand precipitatiile vor fi peste limitele normale, care oricum sunt mai ridicate in comparatie cu februarie. Pe fondul incalzirii treptate a vremii, exista si posibilitatea unor probleme de ordin hidrometeorologic, fiind insa prematura previzionarea unor inundatii, deoarece acestea necesita alternante bruste intre perioadele mai reci, cu ninsori abundente si vreme calda ce duce la o accelerata topire a zapezii.

Comentarii

comentarii