Cum va fi vremea în următoarele săptămâni în România – Val de căldură, ploi, furtuni și temperaturi scăzute

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în următoarele zile, în România, vremea se va încălzi semnificativ. Este posibil să apară precipitații în mai multe regiuni, iar în a doua săptămână se va răci, iar la munte, temperaturile vor coborî noaptea sub pragul de îngheţ.

Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, în Banat, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 28…30 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 12…15 grade. Ulterior vremea se va răcori. În perioada 16-18 mai vor fi valori apropiate de normal ziua, cu 20…23 de grade, dar sub cele caracteristice perioadei în timpul nopţilor, când se vor înregistra 5…10 grade. În celelalte zile va fi uşor mai cald decât în mod obişnuit (în medie maxime termice de 25…27 de grade şi minime de 10…13 grade).

După data de 14 mai, averse vor fi posibile în orele după-amiezilor şi cu probabilitate mai mare în zonele deluroase, astfel că perioada va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar.

În Crișana, vremea se va încălzi apreciabil, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 26…29 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 12…15 grade. Ulterior vremea se va răcori. În intervalul 16-18 mai nopţile vor fi mai reci decât în mod obişnuit, cu 5…9 grade, iar ziua se vor înregistra valori apropiate de cele caracteristice perioadei (20…23 de grade). Totuşi în celelalte zile va fi uşor mai cald decât normal (în medie maxime termice de 24…26 de grade şi minime de 9…13 grade).

Află tu de aici cum va fi vremea în continuare pe zone si regiuni https://www.descopera.ro/dnews/20047943-vremea-in-urmatoarele-saptamani-in-romania-valul-de-caldura-urmat-de-temperaturi-scazute

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.