Cupa Presei la Tir la Resita de Ziua Politiei VIDEO

Cupa Presei la Tir a adus din nou jurnaliștii cărăşeni faţă în faţă cu tintele din poligonul de trageri. De această dată concursul a fost organizat de Inspectoratul de Poliție Județean şi face parte din seria de activităţi dedicate Zilei Poliţiei Române Române.

Jurnaliștii cărășeni și-au încercat din nou puterile în mânuirea armelor, la concursul de tir organizat, de această dată, de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin. Cupa Presei la tir face parte din seria de acțiuni dedicate Zilei Poliției Române organizată anual în 25 martie. De această dată, s-au folosit clasicele pistoale Carpaţi. La început, au fost trase câte trei gloanțe, pentru acomodare, după care au urmat alte patru focuri, care au contat pentru concurs.

În acest an, pe data de 25 martie, se împlinesc 197 de ani de când în anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Comentarii

comentarii