Curățarea și Întărirea Ficatului – Cura cu Morcov, Măr și Lămâie

Din cauza alimentației nesănătoase și a stilului de viață modern, ficatul se încarcă peste măsură cu toxine și duce la îngreunarea tuturor funcțiilor corpului. Ne simțim obosiți, slăbiți și lipsiți de vlagă sau energie.

Cura de detoxifiere a ficatului

Când trebuie detoxifiat ficatul Un ficat suprasolicitat, obosit, gras sau mărit are nevoie urgentă de detoxifiere, însă ficatul este printre singurele organe care atunci când au nevoie de ajutor nu transmit durere. Cu toate acestea, există alte simptome specifice care ar trebui să ne îndrepte urgent către o dietă de curățare. În această categorie intră, în primul rând, greata, oboseala, calitatea slabă a somnului și migrenele, însă și lipsa capacității de concentrare, stările de irascibilitate, halena și transpirațiile abundente și urât mirositoare pot fi simptome ale unui ficat suprasolicitat.

În momentul în care intervine starea de oboseală nejustificată, este semn că avem nevoie de o detoxifiere a ficatului pentru a elimina substanțele toxice și cancerigene care provoacă boli sau încetinesc procesul de distribuire a substanțelor nutritive la nivelul organismului. Există foarte multe alimente și ingrediente de care ne putem folosi pentru a ajuta ficatul să se curețe. Cura propusă în acest articol este una ușoară, accesibilă și extrem de eficientă. Durează 21 de zile și dă rezultate foarte bune dacă este ținută întocmai. Se fac 4 astfel de cure pe an.

INGREDIENTE

1 morcov • 1 măr • 1 lămâie PREPARARE ȘI ADMINISTRARE ___________________________________________________________________________________________ Se rad pe răzătoare morcovul, mărul și lămâia, și se amestecă totul cu o lingură de miere de albine, de preferință polifloră. Acest amestec se împarte în 3 doze egale și se consumă de 3 ori pe zi, timp de 3 zile. Pe durata acestor 3 zile nu se mai consumă nimic altceva, decât ceaiuri din plante și apă, pentru hidratarea corpului și eliminarea toxinelor. Începând din ziua a 4-a, se pot introduce treptat în alimentație pâine integrală, cartofi și suc de fructe sau legume. Se va consuma în continuare amestecul de morcov, măr și lămâie, dar din această zi cu 30 de minute înainte de masă. În ziua a 5-a se revine la o dietă normală, dar care să excludă cu desăvârșire orice alimente prăjite, grase sau procesate. Se recomandă fructe și legume proaspete sau preparate la aburi, pe grătar sau coapte în cuptor. Cea mai bună carne este cea de pește. Este necesar să se consume multe lichide, 2 litri pe zi. În loc de apă, se pot bea ceaiuri pentru ficat: ceai de sulfină, de anghinare, de armurariu, de păpădie sau de măceșe. În ziua a 6-a se înghit seara câte 6 lingurițe de apă fierbinte, câte una la 5 minute. Foarte util este și masajul întregului corp, cu un prosop umed sau cu o perie.

Contraindicații

Această cură de detoxifiere a ficatului nu este indicată persoanelor care au gastrită hiperacidă sau aciditate la stomac, boli cronice gastro-intestinale sau ale ficatului.

Sursa: https://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/detoxifiere2/28597/curatarea-si-intarirea-ficatului-cura-morcov-mar-si-lamaie/?utm_medium=push&utm_source=lataifas&utm_campaign=push

Comentarii

comentarii