Daniel Fenechiu la Resita obiectivul principal este cel al trecerii pragului electoral cu un procentaj între 7 și 10%

Președintele Partidului Național Democrat, Daniel Fenechiu, s-a aflat pentru câteva ore la Reșița. Liderul de partid, conform tradiției românești, a fost primit cu pâine și sare alături de urările de bun venit transmise în numnele organizației de către președintele filialei CS, Ion Amariei.
Legat de pregătirea alegerilor locale, Fenechiu a spus că PND va depune liste de candidați pentru cel puțin 3.000 de primării din țară, din mediul urban și rural. Fenechiu a spua că este realist iar obiectivul principal este cel al trecerii pragului electoral cu un procentaj între 7 și 10%.

„În Caraș-Severin există chiar mai multe rânduri de propuneri, însă sistemul nostru de selectare a candidaților este un sistem puțin mai inedit, în sensul că organizațiile îi selectează pe candidați. În situația în care președinții sunt foarte siguri pe integritatea și competența candidaților, îi lansează pentru dezbatere publică înainte să fie verificați de comisia de integritate a partidului. Dacă nu au elemente suficiente în acest sens, se așteaptă rezultatul comisiei. Pentru Municipiul Reșița avem chiar mai multe variante. Din cunoștințele noastre, avem cel puțin trei variante“, a spus Daniel Fenechiu.

,,Legat de forul județean, PND va merge cu liste complete și aici și spre deosebire de alte partide, nu vom anunța numele candidatului desemnat să fie susținut la președinția Consiliului județean. PND nu agreează o astfel de „șmecherie“, întrucât se cunoaște faptul că președintele forului județean se alege într-o manieră indirectă și că aceste desemnări nu se mai respectă ulterior” a mai adăugat Daniel Fenechiu.

Liderul de partid a mai spus că ,,programul partidului pune accent pe atragerea tinerilor în politică. Avem peste tot în țară un nucleu de tineri, nucleu constituit nu după tiparele clasice, cu dusul la discoteci ori mese întinse. Pur și simplu îi punem la treabă. În momentul în care vor fi promovați, vor fi pe liste, pe locuri fruntașe, va fi un îndemn și pentru alți tineri de a veni în politică“.

Daniel Fenechiu a încheiat conferința de presă spunând că ,,Partidul Național Democrat va putea depăși obiectivul avut la înființarea sa, la nivel național, de 1.500 de consilieri locali și 50 de primari”.

Comentarii

comentarii