Daniel Rădeanu – Români plecați – Reșițeni celebri în lume și uitați acasă VIDEO

Daniel Rădeanu duce mai departe tradiţia marilor campioni reşiţeni. De la aparatele din sala de gimnastică, a trecut la antrenamente. Mai exact, Daniel Rădeanu este antrenor de gimnastică. În ani mulți de activitate, Daniel a obţinut sute de medalii şi premii. Daniel a început sportul încă de la cinci ani, cu karatele, şi după un timp, a întrat în sala de gimnastică. El este născut în ziua de 29 iunie in anul 1994, la Reşiţa.

Activitatea la gimnastică a început-o în sala Clubului Sportiv Şcolar din Reşiţa, sub îndrumarea antrenorului Robert Bălan. Au urmat ani de succese și realizări, competiții și participări internaționale. Ani cu zeci de medalii și de titluri. Iată ce spune Daniel despre anii care au urmat: ,,Am plecat din România în anul 2016, după Jocurile olimpice de la Rio. Am activat o perioadă în Germania la SSV Ulm 1846, apoi, am găsit condiții mai bune în Franța. M-am mutat la Strasbourg la Clubul Gym Concordia. Aici am câştigat 3 ani consecutiv Campionatul Franţei din postura de antrenor. În anul 2019, am plecat la un club din Dubai unde am activat până anul acesta în luna august. În prezent, sunt antrenor şef la clubul La Vosgienne Epinal din Liga I în Franța – La Vosgienne Epinal. Pe lângă activitatea de antrenor, aici activez ca și sportiv legitimat”.

Și toate acestea în condiția în care în România gimnastica este în moarte clinică, în condiția în care românii au rămas doar cu pozele si amintirile a ceea ce a fost Gimnastica românească odată. O asemenea valoare a fost uitată, un asemenea talent a fost ,,omis”. De fapt, așa cum s-a întâmplat cu mai toate valorile românilor și românești.

Acum, la ceas aniversar, cu ocazia celei mai mari sărbători ale României – Ziua Națională – Daniel Rădeanu, are un gând pentru români și pentru reșițeni. Doar că acesta vine din Franța. Vin din diaspora. De acolo unde ne sunt aproape toți tinerii României. La mulți ani! România! La mulți ani, Daniel Rădeanu!

Comentarii

comentarii