Dar de an nou pentru Muntele Semenic – A nins si zăpada are 15 cm VIDEO

Dar de an nou pentru Muntele Semenic – A nins si zăpada are 15 cm. Cel mai mare dar de anul nou pentru Muntele Semenic, a fost ninsoarea căzută în noaptea dintre ani. Dacă in 30 decembrie 2020 pe munte a plouat și se înregistrau 10 grade, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade a doua zi. Vremea s-a răcit și ploaia s-a transformat în ninsoare. Până dimineața, stratul de omăt a ajuns la 10-15 cm.

Omătul a atras turiștii ca un magnet pe munte. Prin parcări și pe marginea drumului, au putut fi văzute sute de mașini cu numere din Caraș Severin, Timiș, dar și din Arad sau Mehedinți. Fiindcă stratul de zăpadă nu a permis schiatul, la mare căutare a fost sania și săniușul.

După zbenguiala de pe pârtie, mâinile și nasurile s-au dezghețat de la căldura paharelor cu vin fiert sau ceai, ori ciocolata caldă. Mai ales că la Marian și la Cornel, găsiți cel mai gustos și aromat vin fiert de pe Semenic. Nu o spunem noi, o spun turiștii din toată țara care au gustat acest vin. Dar, ziua cea mare în care pe munte vor urca mii de oameni, va fi sâmbătă. Este cunoscut că de ani de zile, pe doi ianuarie, muntele se animă brusc și arată ca înainte de 1989.

Comentarii

comentarii