Utilitare

DĂRUIND VEI DOBÂNDI Spectacol umanitar la Oravita

Serbarea de Crăciun a elevilor de la Liceul Teoretic ,,General Dragalina” a avut anul acesta forma unui spectacol umanitar cu titlul ,,Dăruind vei dobândi” care s-a desfășurat vineri, 19 decembrie 2014 la Casa de Cultură din Oravița. Locația nu a fost aleasă la întâmplare, întrucât persoana către care s-au îndreptat gândurile bune ale elevilor este un om de cultură orăvițean, director timp de 20 de ani al acestei Case de Cultură.

Spectacolul a avut un real succes, având în vedere numărul de peste 200 de spectatori, elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Primăriei Oravița, părinți, care s-au arătat încântați de talentul și dăruirea demonstrate pe scenă. Astfel, pe durata a mai bine de 2 ore, de la cei mai mici elevi ai Liceului, respectiv clasa I, până la cei mai mari, de clasa a XII-a, s-au perindat în fața spectatorilor momente artistice inedite.

După ce prezentatorii Naomi Sfercoci, Daria Clepan și Vlad Edițoiu au anunțat că miza spectacolului este umanitară, primul număr a aparținut clasei I care au jucat o scenetă religioasă, fiind coordonați de doamna învățătoare prof. Gabriela Lăpușnianu. Elevii Andrei și Daniel Ogrin au fost pregătiți de mama, doamna profesoară Maria Ogrin și acompaniați de Bogdan Nicolaevici, zis Bobo, încântându-ne cu câteva colinde. Domnul profesor Bogdan Imbri a coordonat momentele următoare, respectiv clasa a VI-a cu sceneta ,,Și dacă Iisus n-o să mai fie?” și clasa a VII-a cu sceneta în limba engleză ,,The Christmas Guest” .

Elevii Silviu Backsi și Paul Mărilă din clasa a VIII-a care au creat bună dispoziție cu un moment umoristic în limba engleză scris și regizat tot de domnul profesor Imbri. O fostă elevă a liceului, Iasmina Halas, în prezent studentă la Universitatea de Vest din Timișoara a pregătit un dans modern de Crăciun cu elevele clasei a VII-a.

Prestația elevilor de liceu a început cu sceneta TV Betleem, o reinterpretare în cheie modernă a momentului Nașterii Domnului, susținută de trupa de teatru ,,Trubadurii”, formată din elevi ai clasei a IX-a Filologie, coordonați de doamna director Alideia Țepeneu.

Spectacolul a continuat cu momente muzicale susținute de corul ,,Aurora” al liceului dirijat de doamna profesoară Cristina Zainea și formația ,,Apologia” coordonată de Bobo, domnul profesor Toma Romeo și domnul profesor Mihai Lazarov, care au interpretat colinde și cântece de stea. Atracția spectacolului a fost interpretarea de excepție a Ruxandrei Cozmuța, alături de Alin Borcean din clasa a XII-a I1 și Bobo, publicul fiind încântat și solicitând mai multe melodii.

Tot cu acest prilej a fost lansată și o nouă ediție a revistei școlii, ,,Jurnal de liceu”, reeditată în această lună, domnul Bogdan Imbri, în calitate de redactor-șef exprimându-și bucuria față de această ,,reînviere” a ,,Jurnalului…” în care, cu ani în urmă, semna ca elev.

În final, a fost invitată pe scenă doamna director Alideia Țepeneu care și-a exprimat bucuria și mândria de a fi reușit să atingă două obiective propuse: reînființarea revistei școlii și sensibilizarea elevilor pentru ajutorarea semenilor în prag de Crăciun, suma obținută din bilete fiind de 1380 lei. Printre altele, doamna director a mai declarat: ,,Am ales să rămân pe scenă, în spatele cortinei pe tot parcursul spectacolului alături de copii…și nu am greșit, căci mi-au oferit energia pozitivă și bucuria de care aveam nevoie în prag de sărbătoare”.

După ce a mulțumit sponsorilor pentru pungile oferite în dar elevilor participanți, respectiv Primăriei Oravița și Consiliului Local, TRW Oravița, domnului Doru Novăcescu, doamnei Teofilia Purea și domnișoarei Anca Gherghel, doamna director a mai adăugat: ,,Vă mulțumesc și vouă, dragi elevi, și vă promit că în povestea frumoasă pe care am început s-o scriu alături de voi, veți fi mereu ,,personajele principale!”

Comentarii

comentarii