De ce ai avea nevoie de un telefon cu cameră de 108 megapixeli?

Xiaomi Mi Note 10 este un telefon excelent pentru fotografi, oferind mai multe opțiuni optice decât aproape orice alt telefon de pe piață și are o baterie uriașă care să te țină toată ziua.

Avantaje:

  • Calitate fantastică a fotografiei
  • Set de camere versatil
  • Durată mare de viață a bateriei
  • Mufă pentru căști
  • IR Blaster
  • Încărcare rapidă

Dezavantaje:

  • Design generic
  • Software depășit
  • Zoom optic derutant

Xiaomi este o companie care își propune să ofere produse extrem de bune la prețuri competitive. De la telefoane până la valize, Xiaomi împinge limitele raportului preț-performanță.

Cu Xiaomi Mi Note 10, compania împinge din nou limitele a ceea ce este posibil într-un smartphone. Cu o formă similară cu cea a altor dispozitive, acest telefon vine cu câteva specificații surprinzătoare pe care nu le vei găsi în alte smartphone-uri din ziua de azi.

Xiaomi „vinde” Xiaomi Mi Note 10 drept un dispozitiv focalizat pe fotografie. Acesta este primul smartphone de pe piață cu un senzor de 108MP. De asemenea, există alte patru camere pe spate, care acoperă o varietate de distanțe focale.

Cealaltă caracteristică cheie a Xiaomi Mi Note 10 este bateria sa uriașă. Xiaomi a putut menține o amprentă fizică similară cu alte dispozitive pe acest telefon, chiar dacă a inclus o baterie masivă de 5.260mAh. Acest lucru se traduce printr-o durată de viață incredibil de bună a bateriei, în special atunci când este asociată cu procesorul Snapdragon 730G.

În timp ce software-ul Xiaomi este bun sau rău, după gusturile fiecăruia, hardware-ul puternic face ca Xiaomi Mi Note 10 să fie un telefon extrem de convingător, în special la prețul său competitiv.

Caracteristica cheie: camera

Xiaomi Mi Note 10 are cinci camere pe spate și una în față . Senzorul standard de 108MP are o dimensiune a senzorului de 1 / 1,33-inci și o dimensiune individuală a pixelilor de 0,8μm.

Senzorul grupează pixeli în seturi de câte patru și apoi ia date din pixeli adiacenți pentru a produce un rezultat standard. Acest lucru permite telefonului să coboare imaginea până la 27MP pentru o mai bună performanță la lumină scăzută sau să filmeze la 108MP, dacă vrei acest lucru.

Sub lentila principală vei găsi un teleobiectiv de 12MP 2x. Acest obiectiv nu are stabilizare optică a imaginii. Totuși, lentila de sub are acest lucru.

Xiaomi „vinde” acest al treilea obiectiv ca un teleobiectiv optic 5x, dar nu este cazul. Acesta este un teleobiectiv optic de 3,7x pe un senzor de 8MP. Ulterior, Xiaomi realizează un crop digital pentru a produce un rezultat similar cu cel al unui teleobiectiv 5x, deși nu este tocmai același lucru. Imaginea rezultată va avea aceeași distorsiune de perspectivă ca un zoom optic de 3,7x. Acesta este un marketing deștept al Xiaomi. Cu toate că majoritatea consumatorilor nu vor putea sesiza diferența, acesta nu este cu adevărat un zoom optic de 5x.

Camera 3.7x poate face, de asemenea, imagini 10x optice plus AI hibrid și un zoom decupat de 50x. Ca și cu Huawei P30 Pro, ar trebui să folosești acest lucru numai în circumstanțe extreme.

Sub acest obiectiv cu zoom de 5x, vei găsi un obiectiv ultra-larg, iar sub acesta vei descoperi o cameră macro dedicată. Aceasta din urmă realizează imagini de 2MP și are o dimensiune mai mare a pixelilor de 1,75 μm.

În ceea ce privește calitatea reală a imaginii, Xiaomi reușește să livreze un profil de culoare frumos, care nu este prea saturat și nu supraîncărcă sau are prea mult contrast. În lumină bună, Xiaomi Mi Note 10 oferă imagini cu o culoare și claritate fantastice. În situații de lumină medie până la mică, nu merge atât de bine. Există o pierdere semnificativă a detaliilor de culoare în aceste circumstanțe, iar imaginile ajung să pară extrem de spălate – în special în modul 108MP.

În timp ce imaginile 108MP arată excelent în lumina zilei, există totuși o pierdere semnificativă de detalii. Recomandăm modul 27MP dacă nu ești într-un scenariu de bine luminat.

Per total, atât camera lui Xiaomi Mi Note 10, cât și telefonul însuși oferă rezultate și performanță extrem de bune.

Comentarii

comentarii