De ce județul are nevoie de un bun administrator? Raspuns: Fiindcă avem nevoie de Marcel Vela la CJ

Dragii mei,
vela infocs
Caraş-Severinul continuă să fie unul dintre cele mai sărace judeţe din punct de vedere al PIB/locuitor din partea de Vest a României, depășind la acest capitol doar județul Sălaj. Din punct de vedere al produsului intern brut, PIB-ului pe cap de locuitor, judeţul Caraş-Severin se află pe locul 28 în ţară, iar din punct de vedere al produsului intern net, PIN-ului, pe locul 30. Situat pe penultimul loc în România după cifra de afaceri a companiilor (1,1 mld. euro), judeţul Caraş-Severin s-a umplut în ultimii ani de mormane de fier vechi care au mai rămas din foştii coloşi industriali care angajau mii de oameni. În judeţ activează doar 5.300 de companii. Într-o analiză economică a Ziarului Financiar se precizează că industria de asistenţă socială este cea mai dezvoltată, cel mai mare angajator din judeţ fiind Consiliul Judeţean Caraş-Severin. O altă analiză a ZF arată că, la fel ca în alte judeţe în care investiţiile noi întârzie să apară, şi în Caraş-Severin instituţiile sau companiile de stat sunt angajatori semnificativi, câtă vreme din totalul de 53.700 de salariaţi din judeţ (la o populaţie de 274.277 de locuitori) care erau vizibili în statistici la începutul lui 2014, în companiile private lucrează mai puţin de 30.000 de persoane, iar cei care au în prezent un loc de muncă reprezintă doar 18% din totalul populaţiei.

Situaţia actuală la nivel de economie a judeţului dar şi la nivel de eficienţă administrativă nu este roz. Eu îmi doresc să schimb aceste lucruri şi să fac pentru judeţ ceea ce am realizat pentru municipiul Caransebeş în ultimii ani. Am pus suflet în tot ce am făcut pentru Caransebeş şi de aceea am reuşit să creez locuri de muncă, să aduc şi să ofer facilități investitorilor, să dotez spitalul cu aparatură ultra-modernă, să dezvolt infrastructura urbană, să înființăm instituții noi de interes public, cum este Aeroclubul României, să demaram proiecte pentru a proteja orașul, cum este Centura de ocolire a Caransebeşului, sau să organizăm un serviciu public de transport în comun gratuit. Am reuşit să le ofer cetăţenilor din Caransebeş o viaţă mai bună şi am contribuit la creşterea nivelului lor de trai.

Avem nevoie de investitori români şi străini în toate zonele județului (în domenii moderne, cât şi tradiționale), de infrastructură (județeană, națională, aeroport la Caransebeş şi port european la Dunăre) de eficienţă administrativă (în următorii patru ani fiind ultima șansă de atragerea a fondurilor UE), cât şi de un pol de dezvoltare turistică a Banatului Montan, acestea fiind şi cele 4 priorităţi ale mele pentru următorii 4 ani. Priorități care vor avea efecte într-un ţel comun, pe care ar trebui să-l dorim cu toții. Oamenii trebuie să o ducă mai bine şi să nu mai plece din judeţ, oferindu-le motive şi scopuri suficiente ca să rămână acasă, aici în Banatul istoric. Dacă vom reuși să deschidem județul, toate aceste măsuri duc la bunăstare şi la dezvoltare, implicit la creşterea calităţii vieţii şi a nivelului de trai. Prin oportunităţile de pe platforma mea, aceste priorităţi pot fi realizate. Dacă Timişoara este mica Veneţie, Bucureștiul micul Paris, atunci şi Banatul Montan poate deveni o mică Elveţie a României. Putem reda Vestului un altfel de judeţ, putem plasa Caraş-Severinul pe harta pozitivă a României.
Vela 1
Cred cu tărie că frumuseţea oamenilor şi a locurilor de aici, bogățiile naturale, resursele pe care le avem, dar şi o altă de stare de spirit care să ne unească şi să ne mobilizeze pe toți, pot transforma judeţul într-unul din cele mai frumoase din țară. Împreună, putem deschide judetul Caraş-Severin !

Va mulțumesc din suflet pentru sustinere, ajutor şi incurajari !

Cu respect, prețuire si bunăvoire,
Ion Marcel Vela,
Candidat pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Caras-Severin din partea Partidului Național Liberal

Comentarii

comentarii