De pe agenda polițiștilor de la ,,rutieră”: infracțiuni, accidente și sancțiuni

Infracţiuni rutiere

În cadrul acţiunilor desfăşurate în cursul zilei de 8 iunie a.c., poliţiştii rutieri au întocmit mai multe dosare de cercetare penală.

Pe raza comunei Lăpuşnicu Mare a fost depistat B.M., în vârstă de 46 ani, care în urma conducerii unui moped pe drumul DJ 571 G a cazut pe carosabil. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, motiv pentru care a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul a fost pozitiv, fapt pentru care acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe strada Haţegului din Oţelu Roşu a fost identificat O.L., în vârstă de 26 ani, care se afla la volanul unui autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că numărul de înmatriculare provizoriu figurează ca expirat, în cauză fiind continuate cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Pe raza localităţii Buchin poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa din direcţia Caransebeş către Orşova, la volanul căruia se afla P.A., în vârstă de 23 ani. Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că autovehiculul nu figura înmatriculat în circulaţie, motiv pentru care a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Accidentată pe trecerea de pietoni

În dimineaţa zilei de 8 iunie 2015 poliţiştii au intervenit la un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei femei, produs pe strada Făgăraşului din Reşiţa.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce E.C., în vârstă de 66 de ani, conducea un autoturism, nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni şi a accidentat o femeie aflată în traversarea străzii prin loc marcat cu indicator şi marcaje.
Victima accidentului, în vârstă de 60 ani, a fost rănită uşor, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
·

Biciclist acroşat pe stradă

În cursul zilei de 08.06.2015, poliţiştii rutieri au intervenit la un accident produs pe str. Cazarmii din Municipiul Caransebeş, în urma căruia a fost rănită uşor o persoană.
Din verificări s-a stabilit faptul că în timp ce D.V, în vârstă de 72 ani, se afla într-un autoturism staţionat pe acostament nu s-a asigurat la deschiderea portierei şi a acroşat un biciclist care se deplasa regulamentar pe partea carosabilă.
Biciclistul, în vârstă de 60 ani, a fost transportat la Spitalul Municipiului Caransebeş, fiindu-i acordate îngrijiri medicale.
În cauză a fost întomcmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

comentarii