De pe agenda polițiștilor de la ,,rutieră”

Neadaptarea vitezei la volan

În data de 01.07.2015 poliţiştii rutieri au intervenit la un accident de circulaţie soldat cu rănirea uşoară a unei persoane.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit faptul că în timp ce B.S., în vârstă de 18 ani, se deplasa la volanul autoturismului său din direcţia Poiana Mare spre Buchin, pe DC 13, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune frontală cu parapetul metalic al unui podeţ.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a pasagerului din stânga al autoturismului, acesta fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Caransebeş.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
·
Sub influenţa alcoolului

În cursul zilei de 30.06.2015, cu ocazia exercitării serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier pe str. Muntele Mic din Municipiul Caransebeş, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla M.N., în vârstă de 46 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest şi, rezultatul fiind pozitiv, acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

·
Conducător de moped fără permis şi sub influenţa alcoolului

În data de 30.06.2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Oţelu – Roşu au depistat în trafic pe B.R., în vârstă de 42 ani care de deplasa cu un moped fără număr de înmatriculare pe raza localităţii Bucova.
Din verificări, s-a stabilit faptul că şoferul mopedului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar în urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost pozitiv, bărbatului fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
·
Accidente rutiere

În cursul zilei de 30.06.2015 poliţiştii rutieri au intervenit la două accidente de circulaţie soldate cu rănirea uşoară a două persoane.

În localitatea Obreja, pe DN 68, în timp ce I.F., în vârstă de 36 ani, se deplasa cu autoturismul din direcţia Caransebeş către Oţelu – Roşu, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un ansamblu de vehicule, format din autoturism şi remorcă, ce circula în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma accidentului, şoferul ansamblului de vehicule a fost rănit uşor, acesta fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Caransebeş. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pe raza Municipiului Reşiţa, a avut loc un alt accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unui bărbat care se deplasa cu un moped pe str. Făgăraşului, acesta fiind acroşat de către un autoturism care nu a acordat prioritate de dreapta la intersecţie. Din verificări s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla o femeie, respectiv E.L., în vârstă de 40 ani iar în urma testării acesteia cu aparatul alcooltest rezultatul a fost negativ. Şoferul mopedului a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Reşiţa. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

comentarii