De vineri încep ninsorile iar de sâmbătă- vine iarna adevărată

DSC04999ANMH a emis o avertizare de cod galben de ninsoare și viscol pentru regiunea muntoasă.

Valorile termice prognozate de meteorologi pentru intervalul 2 – 15 decembrie va fi caracterizat, în general, de un regim situat în jurul celui normal pentru această perioadă.
Începând din data de 6 decembrie, în majoritatea regiunilor vor reveni precipitaţiile, mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, cu excepţia zonei montane.
Potrivit meteorologilor, în zona Banatului, în primele zile ale intervalului, până în data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în jurul celor normale pentru perioada din an, respectiv maxime în jurul a 4 grade.
În schimb, media temperaturilor minime, de -4…-3 grade, se va situa sub pragul specific începutului de decembrie. Începând din 7 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 şi zero grade, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -8…-5 grade, valori în creştere uşoară fiind estimate pentru 13 – 15 decembrie. Până în jurul datei de 5 decembrie, nu vor fi precipitaţii, apoi, îndeosebi între 6 şi 9 decembrie, sunt de aşteptat precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ.
Conform prognozei ANM, în regiunea Banat- Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice vor caracteriza o vreme rece, cu medii ale minimelor de -7…-6 grade, chiar mai scăzute, -10…-8 grade, în jurul datei de 4 decembrie şi din nou între 9 şi 12 decembrie. În primele zile (între 2 şi 6 decembrie), temperaturile diurne vor fi, în marea lor majoritate, apropiate de cele specifice perioadei din an, cu medii de 1-3 grade. După data de 7 decembrie, regimul maximelor va avea o abatere negativă faţă de mediile climatologice, fiind de aşteptat medii diurne negative, între -5 şi -2 grade. Începând cu 6 decembrie, creşte probabilitatea de apariţie a ninsorilor, în general slabe cantitativ.

Comentarii

comentarii