„Decada Culturii Germane în Banatul Montan” se apropie de final

„Decada Culturii Germane în Banatul Montan” se apropie de final. In luna octombrie se desfășoară pentru a XXX-a oară „Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, cel mai important ciclu de manifestări culturale ale etniei germane din acest spațiu, organizat ca și în anii precedenți de către Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și de Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

Sărbătoarea „Heimat”-ului germanilor din Banatul Montan și Sfânta Liturghie de mulțumire (cea de a XXVII-a ediție) de la Caransebeș, expozițiile și manifestările culturale organizate la Caransebeș (la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță și Casa de Cultură „George Suru”), la Oravița (la Centrul Cultural „Teatrul Mihai Eminescu”), la Bocșa (la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”), la Moldova Nouă (la Casa de Cultură), dar și cele organizate în locațiile Centrului German de Tineret, Documentare și Cultură / Biblioteca Germană „Alexander Tietz” și ale Centrului Social „Frédéric Ozanam” din Reșița sau cu sprijinul Societății pentru Cultură „Metarsis” Reșița, sunt exemple elocvente privind succesul din acest an.

Bineînțeles s-a ținut cont de toate realitățile cu care ne confruntăm din punct de vedere pandemic, asigurând toate condițiile stipulate în cadrul Măsurilor impuse de Ministerul Sănătății și cel al Culturii pentru a nu periclita în nici un fel sănătatea participanților.

Mulțumiri Ministerului Culturii, Departamentului pentru Relații Interetnice, Consiliului Județean Caraș-Severin, Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, instituțiilor culturale și ONG-urilor din Caransebeș, Oravița, Bocșa, Moldova Nouă și Reșița, pentru suport și implicare.

„Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, ediția jubiliară 2020, este, ca și în anii precedenți, o punte de legătură între ceea ce a fost și ceea ce va fi de acum înainte, în plan spiritual și cultural, în colțul nostru de țară.  

Erwin Josef Ţigla

Comentarii

comentarii