@Ultimele NoutatiSănatate

Deosebit de util – 9 sfaturi pentru a face tratamentul cu aparatul cu aerosoli mai ușor

Cum îmi pot ajuta copilul să folosească un nebulizator sau aparat cu aerosoli? Uneori, bebelușii și copiii mici au probleme în a primi tratamente pentru astm cu aparate cu aerosoli. Copiii trebuie să stea nemișcați timp de 15 până la 20 de minute în timp ce inspiră medicamentul. Oricine are un copil mic știe cât de greu poate fi acest lucru!

Dacă copilul dvs. folosește un nebulizator pentru a-și lua medicamentele pentru astm, poate vă întrebați cum puteți face ca timpul de tratament să fie mai plăcut și mai confortabil de efectuat. Aceste aparate cu aerosoli sunt adesea prescrise pentru copii deoarece sunt mai ușor de utilizat decât inhalatoarele și necesită foarte puțin efort pentru a fi eficiente – dar necesită puțină răbdare.

Aceste sfaturi rapide pot ajuta ca timpul de tratament să decurgă fără probleme:

  • Faceți-l parte din rutina zilnică. Folosiți nebulizatorul la aceeași oră (sau ore) în fiecare zi, astfel încât copilul dvs. să știe că se așteaptă la asta.
  • Dați-i timpului de tratament un nume special, cum ar fi „timpul de respirat mai bine”. Încercați să îl faceți distractiv – citiți povești, cântați cântece sau scoateți jucării speciale doar în timpul timpului de nebulizare.
  • Urmăriți o emisiune împreună.
  • Lăsați copilul să decoreze aparate cu aerosoli cu autocolante.
  • Încercați să vă puneți copilul să stea într-un scaun înalt. Dacă nu funcționează, micuțul dvs. ar putea opta pentru a sta în poala dvs.
  • Pentru un copil agitat, încercați să folosiți aparate cu aerosoli atunci când copilul dumneavoastră doarme.
  • Dacă copilului dvs. îi este frică de mască, puteți vorbi despre faptul că este o „mască de pilot” sau o „mască spațială”. Ați putea chiar să îi arătați un film despre piloți sau astronauți și să folosiți o parte din jargonul acestora, cum ar fi „porniți motoarele”, înainte de a porni nebulizatorul. De asemenea, puteți cumpăra măști în formă de dragoni și alte animale.
  • Dacă copilul dumneavoastră este suficient de mare, rugați-l să vă ajute să puneți masca, să țineți tubulatura și să porniți aparatul.
  • Lăudați-vă copilul pentru o treabă bine făcută! De asemenea, îi puteți oferi un mic „premiu” (cum ar fi autocolante sau o jucărie simplă) pentru a vă recompensa copilul pentru cooperare.

Să aprofundăm câteva din aceste sfaturi, pentru a face ca timpul de tratament al copilului dvs. să fie cât mai ușor.

Creați o rutină

Crearea unui plan de tratament consecvent pe care copilul dvs. îl cunoaște și pe care îl poate respecta este una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că tratamentul cu aparate cu aerosoli decurge fără probleme. Faptul că copilul dvs. se așează la aceeași oră în fiecare zi îl poate ajuta să înțeleagă la ce să se aștepte și va fi mai puțin probabil să conteste sau să pună la îndoială tratamentul – mai ales dacă știe că acesta se va termina în mai puțin de 10 minute.

Asociați cu o activitate distractivă

Dacă copilul dvs. se plictisește adesea în timpul tratamentului cu aparate cu aerosoli, încercați să îl faceți plăcut prin încorporarea unei activități distractive, cum ar fi citirea unei povești sau vizionarea programului lor preferat de la televizor. Dacă copilul dvs. asociază tratamentul cu ceva plăcut, acest lucru îi va atenua plictiseala și poate chiar îl va încuraja să aștepte cu nerăbdare.

Faceți din tratament un joc

Copiii mai mici pot fi uneori intimidați de masca nebulizatorului, iar acest lucru poate face tratamentul dificil. Dacă copilul dvs. consideră că piesa de gură îi este înfricoșătoare, încercați să le atenuați unele dintre temeri comparând-o cu o mască de supererou sau cu o cască de astronaut. Puteți chiar încorpora fraze amuzante, atunci când este timpul să începeți tratamentul.

Tratați-i în timp ce dorm

Dacă copilul dvs. este deosebit de mic, cum ar fi un sugar, și este o provocare pentru a-l ține nemișcat, poate fi mai ușor să finalizați tratamentul cu aparate cu aerosoli în timp ce doarme. Discutați această opțiune cu furnizorul lor de asistență medicală pentru sfaturi cu privire la cea mai bună metodă de utilizat.

Comentarii

comentarii

One thought on “Deosebit de util – 9 sfaturi pentru a face tratamentul cu aparatul cu aerosoli mai ușor

Comentariile sunt închise.