Deponeul de la Lupac va fi funcțional la vară

Deponeul de la Lupac este finalizat 100%, fiind în prezent în faza de testare și dacă testările vor ieși favorabil reprezentanții Consiliului Județean spun că la jumătatea anului deponeul va deveni funcțional. Consiliul Județean s-a ocupat de licitația pentru operatorul care se va ocupa de activitatea din deponeu. Contractul cu operatorul deponeului fiind semnat, după finalizarea testelor operatorul are la dispoziție 90 de zile de mobilizare, privind angajările, asigurările și mici investiții în laborator.

Privind colectarea și transportul din cele șase zone ale județului, acestea au fost scose la licitație. Astfel că, pentru 3 zone au fost semnate deja contractele: adică zona Herculane, Oravița și Oțelu Roșu. Zona Reșița este în contestație la Curtea de Apel Timișoara, urmând ca zona Moldova Nouă și zona Bozovici să fie scoase din nou la licitație, neexistând încă nicio ofertă de licitație depusă pentru acestea.

Tariful practicat de operatorul contractat de către Consiliul Județean este de 174 de lei pe tonă plus TVA, pentru deșeul neselectat. Cu cât deșeul este selectat se scad acele operațiuni de selectare și va scădea semnificativ acest preț, care poate fi redus chiar și până la jumătate din cel inițial, a precizat Cristian Bâtea, director executiv în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments