“DESCOPERĂ DUNĂREA” CONCURS INEDIT ONLINE, PENTRU COPII

“DESCOPERĂ DUNĂREA” CONCURS INEDIT ONLINE, PENTRU COPII. Responsabilitatea față de mediu se învață zi de zi, indiferent de vârstă. Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a început derularea proiectului de responsabilizare socială “Descoperă Dunărea”. Acesta se desfășoară la nivel național și este coordonat de Administrația Națională „Apele Române”. Scopul proiectului este acela de a stimula copiii și adulții să petreacă cât mai mult timp în natură, lângă un curs de apă, lac sau la malul mării, creând opere inedite, care ulterior vor fi premiate.

În cadrul proiectului, care este unul online, prietenii naturii sunt invitați să participe la un concurs inedit. Acest concurs se adresează tuturor copiilor de vârstă școlară din România dornici de aventură în natură.

Ce trebuie să faceți pentru a lua parte la acest concurs?  Acolo unde găsiți un curs de apă, un lac sau chiar pe malul mării creați un tablou sau un personaj preferat folosind crengi, bețe, pietre, frunze sau materiale reciclabile precum hârtie, sticlă sau plastic. Fotografiați lucrarea și trimiteți poza pe adresa de email descoperadunarea@gmail.com, menționând numele autorului, vârsta și localitatea de reședință.

“DESCOPERĂ DUNĂREA” CONCURS INEDIT ONLINE, PENTRU COPII. Imaginile vor fi postate pe pagina de facebook ”Descoperă Dunărea” https://www.facebook.com/Descoper%C4%83-Dun%C4%83rea-100318565083845,  și vor aștepta aprecierile vizitatorilor. Primele cincizeci de imagini aflate în top-ul aprecierilor vor fi răsplătite cu ghiozdane complet utilate. Termenul limită este 11 septembrie, dar cu cât veți trimite mai repede lucrările, cu atât vă vor crește șansele de a strânge mai multe aprecieri.

 Așa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel și proiectul “Descoperă Dunărea” își propune să adune ideile și inițiativele tinerilor din toată țara.

 Momentan, la nivelul județului Timiș, partenerul care ne va susține proiectul, prin implicare și mediatizare, este Asociația CRIES, din Timișoara. ABA Banat așteaptă și alți susținători din întreg Banatul, care să-și manifeste și prin acest sprijin grija față de mediu și apă.

“DESCOPERĂ DUNĂREA” CONCURS INEDIT ONLINE, PENTRU COPII. “Descoperă Dunărea” este un proiect inspirat de evenimentul ”Danube Art Master” inițiat de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea. Evenimentul, aflat la a opta ediție, este organizat la nivelul celor zece țări dunărene și anume: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina. 

Comentarii

comentarii