Desfasurare de forte politienesti in judet – 200 de politisti in strada si aproape 1500 de contraventii

În perioada 14 – 20.12.2015, la nivelul judeţului nostru a fost în desfăşurare un plan de acţiune, în context naţional, vizând în principal creşterea gradului de siguranţă rutieră, prevenirea şi combaterea încălcării legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice (circulaţia pietonilor, regimul legal de viteză, acordarea priorităţii, trecerea la nivel cu calea ferată etc.) precum şi cea privind transportul public de persoane.

În cadrul planului de acţiune au acţionat în total peste 200 de poliţişti, din care, în medie 20 de poliţişti rutieri şi 15 poliţişti de ordine publică, zilnic, pe principalele căi de comunicaţii, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, fiind folosite, zilnic, 9 aparate radar, pe două şi trei schimburi.
Urmare a activităţilor desfăşurate au fost înregistrate 27 de infracţiuni din care 15 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate 1494 contravenţii, din care: 524 pentru depăşirea vitezei legale, 292 pentru abateri săvârşite de către pietonii participanţi la trafic, 17 pentru depăşiri neregulamentare, 53 pentru nerespectarea regulilor de trecere la calea ferată, 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 13 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, 552 pentru alte abateri. Un număr de 40 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la transportul persoanelor în regim de taxi.

În cele şapte zile de acţiune au fost reţinute 65 de permise de conducere şi au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă, vizând în principal îndeplinirea obiectivului asumat şi aşteptat de toţi participanţii la trafic: creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Comentarii

comentarii