Destinul nostru nu este determinat de șanse și noroc, ci de alegerile pe care le facem!

Destinul nostru nu este determinat de șanse și noroc, ci de alegerile pe care le facem!. Campania electorală ar trebui să fie un bun prilej pentru dezbateri reale privind viziunile și proiectele adresate comunităților în care trăim. Dar mai trebuie să fie și momentul bilanțului. Un moment în care cei care au administrat treburile/lucrurile publice (“res publica”) ar trebui să vină în fața celor care le-au încredințat prin VOT autoritatea să își prezinte realizările, dar și să răspundă întrebărilor legitime. Lucrul acesta nu se poate realiza, decât printr-un dialog direct cu alegatori și candidații.

Deși am avut mai multe runde de dezbateri cu candidații la primărie și la consiliile locale, din păcate, în Caraș-Severin nu am avut o dezbatere între candidații la Consiliul Județean. În campania electorală așa cum s-a desfășurat până acum, am avut un dialog al surzilor, am văzut atacuri la persoană (din spatele ecranului), am văzut o abundență de promisiuni nerealiste, am avut parte de mult zgomot pe rețelele sociale, de multe ori cu accente comice. De regulă, candidații s-au adresat  doar propriilor susținători, evitând confruntarea cu ceilalți competitori.

În USR PLUS credem că numai prin transparență, dialog și dezbatere cetățenii au oportunitatea să facă alegerea în cunoștință de cauză. De aceea lansăm o invitație tuturor partidelor înscrise în cursa pentru Consiliul Județean să coboare în “agora” cărășeană să explice, să convingă, să dezbată.

Destinul nostru nu este determinat de șanse și noroc, ci de alegerile pe care le facem!. Democraţia este puterea poporului bine informat – Alexis de Tocqueville. Invitația este adresata pentru ziua de 22 septembrie, în fata Consiliului Județean, de la ora 17.00.Secțiunea pentru atașamente

Comentarii

comentarii