Dezapezire de noapte, iarna grea atacata in forta la Resita

Ninsoarea care cade necontenit peste Reșița, a acoperit orașul cu un strat de zăpadă consistent ce în unele locuri trece de 10 cm. Situația este mai complicată la Reșița, oraș de munte care are mai bine de jumătate din străzi în pantă. Cu toate acestea, în timp ce în alte părți autoritățile sunt criticate pentru felul în care au gestionat situația, la Reșița, locuitorii sunt mulțumiți de activitatea de dezăpezire a Primăriei care are propriul serviciu ce se ocupă de această problemă.

[youtube id=”DVYdeynW1X4″]

Autoritățile locale s-au pregătit și acționează pe arterele principale și secundare, dar sunt unele probleme pe străzile adiacente, mai ales cele în pantă unde accesul utilajelor este imposibil. Pe acestea, se va acționa manual în timpul zilei prin răspândirea de material antiderapant.

Primăria a intuit pericolul care pândește din cer, așa că, de cum s-a așternut zăpada, utilajele au fost puse în funcție. Acestea acționează 24 de ore și până unde se poate din cauza gabaritului. Un accent deosebit se pune pe strada 24 Ianuarie, stradă de aces în oraș dinspre Valea Carașului. Din acest an, tronsonul de drum de la Minda și până la Văliug, nu mai este în administrarea Primăriei Reșița. Porțiunea de drum respectivă este în administrarea Consiliului Județean.

Fiindcă Reșița este sub cod galben de ninsoare, oficiali din Primăriei Reșița au avut și aseară o ședință de analiză după care au supravegheat personal cum se dezăpezește orașul.

Comentarii

comentarii