Dezastru La Reșița! Inundaţii- Orasul sub apa- au căzut 60 l pe m pătrat VIDEO

A fost potop în Reşita. Resita s-a transformat in Venetia. Zeci de gospodării și locuințe din mai multe cartiere au fost afectate de apele învolburate ce s-au scurs de pe versanți şi din cer. Conform RadioRomaniaActualitati, la Reşita au căzut 60 de litri pe metru pătraţi într-o oră. După mai bine de 2 ore de ploi abundente în Reşita au apărut primele probleme. Pe mai multe străzi din municipiul Reșița apele scurse de pe versanți au ajuns în curți, case și garaje.
În jur de 60 case au fost afectate de viituri. Canalele nu au făcut față cantității prea mari de apă, care a ajuns în curțile localnicilor.

Aproape toate intersecţiile mari din oraş au fost inundate iar circulaţia a fost dată peste cap. Cel mai mare pasaj al oraşului a fost inundat şi el. POmpierii au intervenit în zeci de cazuri pentru a scoate apa din case, pivniţe şi curţi.
Doi copii s-au speriat de furtună şi s-au ascuns într-un tomberon de plastic. Uşa acestuia s-a blocat şi copiii au fost scoşi cu ajutorul pompierilor militari.
Un tânăr din Reşita a intervenit ca voluntar şi cu maşina lui a scos mai multe autoturisme din apă. Acestea au fost surprins de viituri pe străzi şi sub pasajul CSR.

Trenurile sunt oprite intre Reşita şi Caransebeş. Un copac a căzut peste cAlea ferată pe firele de curent intre Brebu şi Ezeriş.
Din cauza unui copac căzut pe calea ferată şi a lipsei de tensiune, circulaţia feroviară este oprită pe secţia de cale ferată 915 Caransebeş – Reşiţa Nord, între staţiile Brebu şi Ezeriş, judeţul Caraş-Severin. Și pe secţia de cale ferată 922A, în zona localităţii Moniom, circulația trenurilor este oprită din cauza deraierii unui tren care circulă pe relaţia Timişoara Nord – Reşiţa Nord. Un copac a căzut pe calea ferată în urma furtunii care a avut loc în această după amiază. În trenul care venea de la Timișoara erau 20 de călători. Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.

În schimb, în gara Reşita Nord se aflau mai mulţi călători ce doreau să circule spre Timsioara sau Caransebeş. Unii ştiau din surse proprii ce s-a întâmplat, altora, funcţionarii de la ghişeul gării le-au spus că trenul întârzie din cauze neştiute şi deocamdată nu se cunoaşte cât timp vor întârzia trenurile.
Multumim pe aceasta cale prietenilor care ne-au trimis zeci de fotografii si filmulete. Sunt multi, mai bine de jumatate din materialul video este realizat cu ajutorul lor. Multumiri speciale fiecaruia in parte!

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.