Dialog administratie publica – Asociatiile de proprietari pe tema curateniei de primavara

Reprezentanți ai asociațiilor de locatari au avut o primă întâlnire cu conducerea administrației locale privind campania de curățenie în oraș. Primăria Reșița vrea să demonstreze că nu se joacă atunci când inițiază acțiuni privind curățenia urbei. Astfel că, la sediul institutiei a avut loc prima întâlnire a administrației locale cu reprezentanții asociațiilor de locatari din municicpiu în cadrul campaniei ”Reșița Curată – Curățăm și Menținem!”.

Aceasta se va desfășura în perioada 17 februarie – 14 aprilie. Aceste întâlniri cu reprezentanții asociațiilor vor continua pe toată perioada 23.02.2017-07.03.2017 și au ca scop informarea și conștientizarea asupra obligațiilor pe care asociațiile de proprietari și locuitorii le au ca și cetățeni ai Reșiței. Pentru a verifica îndeplinirea atribuțiilor lagate de curățenia de primăvară din cadrul campaniei, reprezentanții Primăriei vor face verificări atât la asociații, cât și la agenții economici, instituții și proprietari.

Mai mult decât atât, pentru a arăta că se implică în curățarea orașului și a da un exemplu bun cetățenilor, angajați ai primăriei vor desfășura o acțiune de voluntariat privind salubrizarea mai multor zone din municipiu.

Tot în cadrul campaniei vor fi și acțiuni de conștientizare la unitățile de învățământ unde reprezentanți ai administrației locale în parteneriat cu cei de la Agenția de Protecție a Mediului vor merge prin școli și vor prezenta copiilor informații despre ce înseamnă un mediu curat. Un număr de 50 de coșuri stradale dotate și cu dozatoare ce au pungi pentru excrementele de câini vor fi montate în puncte din oraș. Tot în cadrul perioadei de curățare a orașului cei de la Apele Române vor igieniza malurile Bârzavei și vor fi două campanii de colectare a deșeurilor electonice.

Pentru cei care nu își cunosc obligațiile ca și cetățeni, vor fi montate în parcuri panouri cu informații de conștientizare și avertizare. Se vor stabili și aplica sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile prevăzute.

Comentarii

comentarii