Din această lună, la Reșița, parcările vor fi cu plată VIDEO

Din această luna, la Reșița, parcările vor fi cu plată. Probabil ca Reșița a fost singura reședință de județ sau singurul oraș din România în care municipalitatea nu încasa bani pentru parcarea autoturismelor pe domeniul public. Tocmai de aceea, pentru a rezolva această anomalie cu urmări asupra bugetului  Primăriei, a fost reglementată situația parcările cu plată din Reşiţa Forul decizional local a decis ca anumite parcări din Reşiţa să funcţioneze în regim de parcări cu plată.

La Reșița revine, începând din această lună, sistemul parcărilor publice cu plată. În total, vor fi disponibile aproximativ 1.000 de locuri de parcare în diferite zone ale orașului. Banii obținuți din taxare, vor fi investiți în lucrări de reabilitare și modernizare a parcărilor.  

Parcările publice cu plată din Reșița vor fi administrate de un serviciu aflat în subordinea Consiliului Local.  Prin reintroducerea taxării, autoritățile speră să pună capăt haosului din parcările publice. În prezent, multe locuri publice de parcare, sunt ocupate de samsarii de mașini care le țin ocupate cu lunile.  

Parcările vor fi gestionate prin sisteme digitalizate de plată iar banii încasați vor fi utilizați pentru reabilitarea lor.

Din această luna, la Reșița, parcările vor fi cu plată. În preajma instituțiilor publice, vor exista și parcări care vor putea fi ocupate gratuit pentru o perioadă limitată de timp.

Comentarii

comentarii