Din august reșițenii se vor plimba cu autobuze Euro 4

Încă un proiect aprobat de Consiliul Local va schimba oarecum fața transportului local din Reșița. Astfel că, a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție a unor mijloace de transport second-hand. Pentru că în luna august a acestui an contractul cu firma de transport Ro-A-Tir Spedition va expira, municipalitatea va prelua transportul urban în interiorul Primăriei Reșița serviciul de transport fiind atribuit Societății Trasnport Urban SRL Reșița.

”Eu sper să achiziționăm autobuze Euro 4 și Euro 5. Cu siguranță nu vor fi sub Euro 4, chiar dacă legiuitorul european spune că e minim Euro 3. Vor fi Euro 4, vor avea climatizare, vor avea rampă pentru persoane cu dizabilități”, a spus primarul Popa. Această achiziție de autobuze second-hand face parte din proiectul de mobilitate.

Pentru a achiziționa mijloacele de transport și un sistem de e-ticketing, administrația locală va lua un credit de 4.600.000 de lei, pe o perioadă de 15 ani.

„Cea mai importantă rațiune pentru durata creditului o constituie minimalizarea impactului creditării asupra gradului de îndatorare al orașului. Noi acum suntem la 19% grad de îndatorare, legea ne permite să avem maxim 30%. Dacă luăm un credit major pe o perioadă scurtă de timp, gradul de îndatorare crește vertiginos. Noi am solicitat pe 15 ani ca să nu încărcăm foarte mult gradul de îndatorare pentru că s-ar putea să avem nevoie de exemplu, de co-finanțare pentru anvelopările de bloc, acolo contribuția Primăriei este de 20%, spre deosebire de proiectul de mobilitate urbană unde avem doar 2% și va trebui să finanțăm așa cum ne-am angajat față de cetățenii care își anvelopează blocurile, că îi susținem pe o perioadă de 5 ani, nemailuând în considerare alte posibile co-finanțări”, a explicat edilul Reșiței.

Comentarii

comentarii