Actualitate

Din lac în puț sau din groapă în gropan, pe DJ 572 între Berzovia și Vermeș

Un adevărat coșmar pentru șoferii care se încumetă să meargă cu mașina pe drumul județean 572 care leagă județul Caraș-Severin de județul Timiș, DJ 572. Drumul dintre Berzovia și Vermeș, este o adevărată provocare pentru cei ce trec pe acolo. Adevărate cratere formate în ceea ce ar fi trebuit să fie un drum ce face legătura între două județe. Tregic este faptul că traseul de coșmar este prezent doar până la limita de județ, apoi – în județul Timiș, acesta devine practicabil. Și mai trist este că acest traseu figurează ca…. reabilitat.

[youtube id=” y-SfN0B4-Pc”]

[youtube id=” g7HuQChI8EI”]

”De 25 de ani așteptăm ca lucrurile să se îndrepte și la noi, în zona asta de sud-vest a județului Caraș-Severin, dar nu suntem luați în seamă de nimeni. Rugăm parlamentarii, senatori și deputați de Caraș-Severin, să ne sprijine și pe noi să putem să realizăm pe acest drum cât de cât, să se facă o lucrare de îmbunătățire a drumului”, a precizat un locuitor.

Ultima dată, oamenii politici ai județului și-au făcut simțită prezența în teritoriu înainte de alegerile europarlamentare. Cohorte de politicieni și politruci s-au perindat pe aceste drumuri, s-au făcut promisiuni și..cu asta s-au ales. Oamenii tot cu drum prost și cu probleme au rămas.

Nu puțini sunt cei care trec zilnic pe acolo; spre casă sau spre serviciu, alții cu probleme la autorități sau la medic, dfar mai apoi, cu toții sunt nevoiți să meargă cu mașinile la service-ul auto lunar și chiar săptămânal. Și asta din cauza drumului de coșmar. Oamenii sunt deja la capătul răbdării și de-a dreptul stresați de cât de dificil le este să-și întrețină mașinile. Curios este că în momentul în care trec din Caraș Severin în județul Timiș, situația drumului este cu totul alta, vizibil îmbunătățită. Adică, drumul este normal, se poate circula.

”De 25 de ani speranțele noastre sunt atât de mici încât nu mai știm cui să ne adresăm!”, spun oamenii care locuiesc în zonă.

Autoritățile județene trăiesc cele mai negre vremuri din ultimii 25 de ani. ,,În acest an, de la buget, nu a fost alocat nici măcar un leu pentru întreținerea sau reparația drumurilor județene” spune președintele CJ Caraș Severin, sorin Frunzăverde. Asta în condiția în care județul este unul de munte, cu distanțe foarte mari între localități.

Comentarii

comentarii