Directia Sanitar Veterinara in alerta de sarbatorile pascale

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Caraș-Severin a început să ia măsuri necesare în perioada sărbătorile de Paște. Au fost avizate 5 centre temporare de tăiere unde vor fi sacrificați mieii, 2 la Reșița, și câte una la Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă. Instituția va pune la dispoziție la aceste centre personalul sanitar-veterniar și va fi asigurată permanența, inclusiv sâmbăta și duminica între orele 7-17. La nivelul Direcției Sanitar Veterinare permanența va fi asigurată telefonic pentru a fi preluată orice sesizare sau reclamație.

Și pentru că în această perioadă peștele este la mare căutare, reprezentanții DSVSA au început de săptămâna trecută acțiuni în colaborare cu IPJ Caraș-Severin, privind condițiile corespunzătoare de recoltare, trasport și depozitare corespunzătoare a peștelui, fiind unul din produsele cele mai ușor perisabile și poate fi purtător de paraziți sau diferite boli.
Se vor face și controale în trafic pentru că în perioada asta este un flux mare de transport animale prin județ, controalele având ca scop prevenirea bolilor infecțioase provenite de la animalele contaminate.

”Ideea este că în fiecare an România primește derogare, trebuia să subliniez aspectul acesta. La nivel de comunitate europeană sacrificarea mieilor, ovinelor și a altor animale este autorizată sau se poate realiza numai la abatoare. În fiecare an Autoritatea Național Veterinară a cerut o derogare ținând cont de aceste tăieri pentru că sunt caracteristice României, și s-a obținut derogare în fiecare an”, a precizat directorul DSVSA, Dorin Imbrea.

Vor continua controalele privind verificarea unităților autorizate sanitar-veterniar, carmangerii, măcelării, supermarketuri și magazine care comercializează carne, dar vor fi verificate și centrele de prelucrare și procesare a laptelui.

Comentarii

comentarii