DJ 571 – Drumul care ucide cea mai frumoasă zona a județului Caras Severin Cheile Nerei – Sasca VIDEO

Locuitori din zona Cheilor Nerei – comuna Sasca au ajuns la capătul răbdării din cauza drumului care face legătura zonei cu Oravita sau spre Moldova Nouă. Drumul județean 571 , drum ce leagă DN 57 de mirifica zonă a Cheilor Nerei, Moldova Nouă și Valea Almăjului este într-un hal greu de descris. Arată ca după un bombardament.

Practic, drumul deschide accesul turiștilor spre una dintre cele mai frumoase și pitorești zone din țară: Cheile Nerei, Lacurile Ochiul Bei si Dracului, cascadele Beușniței, Șușara, Moceriș și Bigăr. În zonă există trasee pentru montainbike, raffting și escaladă. Fie vară sau iarnă, zona oferă posibilități turistice pentru toate gusturile și vârstele. În ultimii ani, în Cheile Nerei au început să apară pensiunile iar localnicii au amenajat ,,camera de la drum” pentru cazarea turiștilor.

Sătui de starea proastă a drumului, sătui de promisiuni și mai ales de faptul că turiștii nu mai vin în zonă pentru că își distrug mașinile, sătenii și mai mulți promotori de turism din zonă, sunt hotărâți să oprească orice activitate economică. Acest drum al disperării pe care timp de 30 de ani nu s-a făcut nimic, efectiv sărăcește zona și alungă turiștii. De fiecare data, Consiliul Județean promită că situația se va remedia. Fiecare șef de județ – indiferent de culoarea politică, a tot promis că se vor face reparații capitale fiindcă drumul respectiv este o prioritate pentru județul Caraș Severin tocmai prin însemnătatea pe care o are pentru turismul din zonă.

Dar, ce s-a făcut se vede cel mai bine din mașină și o spun șoferii. S-a ajuns până acolo încât la o reabilitare făcută prin anul 2007, aproape o treime din drum a….dispărut. Între timp, aproape toți șefii din CJ care s-au ocupat de drumuri și fonduri, au fost săltați de DNA pentru mită și corupție. Demersuri au făcut și autoritățile locale. Primarii din Sasca Montana, Cărbunari și Ciclova Română, au făcut mai multe memorii către CJ, dar nu fără nici un rezultat. Actuala conducere a forului județean spune că are banii necesari unui asemenea proiect, și că lucrările de reparare vor începe în maxim 6 luni. Romeo Dunca mai spune că foarte multe dintre drumurile județene din Caraș Severin sunt cam în aceeași stare.

Legat de groapa de jumătate de metru din mijlocul drumului și care a fost astupată cu ….pământ, președintele CJ, Romeo Dunca, spune că ..îmi pare rău pentru acea groapă groapă!

Comentarii

comentarii