Doamne, ocroteste-i pe romani! Tabara tematica ,,Neam unit” in Valea Almajului VIDEO

 

Doamne ocroteste-i pe romani Tabara tematica Neam unit in Valea Almajului. În Valea Almăjului, s-a marcat Centenarul Banatului. Evenimentul  a aut loc la Monumentul Țăranului Almăjan, de la Ștăjări. La eveniment au participat membrii ai ,,Asociației Neamunit” din toată țara, reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului, oficialități şi locuitori din Almăj. Le-au fost alaturi preoți şi copii îmbrăcați în costume populare.

Manifestarea a fost dedicată erorilor almăjeni din cele două războaie mondiale şi luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului.

De la ,,Monumentul Țăranului Almăjan” s-a plecat în procesiune spre Mânăstirea Țara Almajului, unde s-a sfințit troița-monument  care a fost ridicată de către Asociația Neamunit, în fața mănăstirii.

Doamne ocroteste-i pe romani Tabara tematica Neam unit in Valea Almajului. Membrii din toată țara ai Asociației Neamunit, se află de câteva săptămâni bune  la intrare în Bozovici, acolo unde şi-au amplasat corturile. Ei au participat la mai multe  evenimente culturale și au ridicat mai multe troițe pe Valea Almăjului în cinstea eroilor din această frumoasă zonă.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii