Doi tineri la un pas de moarte pe Dunăre, salvati de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara – Sectorul Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche au acţionat cu două ambarcaţiuni din dotare, pentru aducerea la mal, în condiţii de siguranţă, a doi tineri aflaţi în dificultate pe fluviul Dunărea, după ce au căzut de pe o plută improvizată.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, pe fluviul Dunărea, în zona portului Moldova-Nouă, două persoane de sex masculin care se aflau pe o plută improvizată, ce plutea în derivă, fiind luată de curenţii apei.
Aflându-se în dificultate, bărbaţii au căzut în apă, unul a reuşit să se agaţe de o geamandură şi celălalt a fost luat de apă, în aval.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni din dotare reuşind să ajungă în timp util la cei doi bărbaţi, pe care i-au recuperat din fluviul Dunărea, transportându-i în siguranţă la mal.
Persoanele în cauză, un cetăţean american, în vârstă de 19 ani, aflat în vizită la bunici în România şi unul român, în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin au declarat că au vrut să se plimbe cu pluta improvizată pe fluviul Dunărea, dar din cauza vântului puternic au fost luaţi de curenţi.

Tinerii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au mulţumit poliţiştilor de frontieră pentru promptitudinea cu care au acţionat.

Ţigări de contrabandă confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

Poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au confiscat aseară aproximativ 900 pachete cu ţigarete netimbrate, pe care un şofer sârb intenţiona să le introducă ilegal în România, ascunse în mai multe locuri din cabina automarfarului pe care îl conducea.
În seara zilei de 16.06.2016, ora 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra în România cetăţeanul sârb M. Strahinja, în vârstă de 30 de ani, conducător al unui automarfar înmatriculat în Serbia.
În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi utilizând profilul de risc privind traficul ilicit cu ţigări netimbrate, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit a cabinei automarfarului.
În urma controlului, echipa comună, formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, a descoperit ascunsă sub capitonaj, în bord, în plafonul şi pereţii laterali ai cabinei automarfarului cantitatea de 889 de pachete cu ţigări netimbrate marca Marble.
Cetăţeanul sârb a ascuns ţigările şi nu le-a declarat, încercând astfel să le sustragă controlului vamal.
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar cetăţeanul sârb a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10000 de lei.
Faţă de ceăţenul sârb poliţiştii de frontieră au luat măsura interzicerii întrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Braconier depistat de poliţiştii de frontieră orşoveni

Poliţiştii de frontieră orşoveni au depistat în Parcul Natural Porţile de Fier, în zona protejată a golfului Mraconia , o persoană care desfăşura activităţi de pescuit comercial cu trei plase monofilament.

În dimineaţa zilei de 17.06.2016, ora 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au observat pe pânza de apă a fluviului Dunărea, în zona protejată a golfului Mraconia, într-o ambarcaţie pescărească, o persoană care desfăşura activităţi de pescuit comercial cu ajutorul a trei plase monofilament.
Poliţiştii de frontieră i-au solicitat persoanei aflată în barca pescărească să acosteze pentru controlul ambarcaţiei şi să prezinte autorizaţia de pescuit comercial.
În urma controlului, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au găsit în barcă trei plase monofilament, în lungime totală de 150 de metri, unelte de pescuit a căror deţinere este interzisă de lege şi cantitatea de 12 kilograme de peşte, de diferite specii (şalău, platică şi caras). În urma legitimării, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceasta se numeşte M. Gheorghe, are vârsta de 45 de ani, este domiciliat pe raza judeţului… şi nu posedă autorizaţie de pescuit comercial.
Plasele monofilament au fost conficate, iar cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de producere, import, deţinere şi comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, efectuarea de activităţi de pescuit comercial fără autorizaţie şi în arii protejate.

Comentarii

comentarii