Două delegații de investitori din Germania si Spania la Reșița

Două delegații de investitori au fost prezente la Reșița. Este vorba de o delegație de investitori spanioli, din industria Automotive din zona Barcelonei interesați să-și dezvolte o afacere în România. Spaniolii s-au întâlnit cu primarul Reșiței, Ioan Popa, au vizitat Universitatea și mai exact, Centrul de cercetare al Autolive din incinta Universității, parcul industrial de pe Valea Țerovei și câteva platforme industriale.

Pe surse am aflat că investitorii spanioli au părut atrași de faptul că există forță de muncă în acest domeniu, dar și disponibilitatea din partea administrației locale. Trebuie precizat faptul că delegația spaniolă tatonează o posibilă locație de dezvoltarea a afacerii.

Tot ieri, delegație germană de la Rheinmetall a fost în municipiul de pe Bârzava. Germanii s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu și cu primarul Ioan Popa. Aceştia au mai fost la Reșița și atunci au promis că se vor întoarce la Reşița pentru o eventuală colaborare. Germanii de la Rheinmetall sunt extrem de interesați de Intreprinderea Mecanică din Reșița, IMR-ul aflat în acest moment în conservare. Rheinmetall AG este o corporație puternică, de succes la nivel internațional. Sectorul de apărare al grupului Rheinmetall este cel mai important furnizor de tehnologie militară din Europa și un furnizor principal al forțelor armate.

Comentarii

comentarii