Doua milioane de lei pentru Resurse umane şi întreprinderi competitive în Regiunea Vest

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin vine în întâmpinarea mediului de afaceri, cu ajutorul proiectului „Resurse umane şi întreprinderi competitive în Regiunea Vest”, în valoare de peste două milioane lei, lansat vineri, la Reşiţa.

Accesarea de proiecte este o preocupare constantă a Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin, încă de la începuturile Programului Operaţional – Dezvoltarea Resurselor Umane, în prezent, Dezvoltarea Capitalului Uman,managerul de proiect Bogdan Păunescu. În acest fel, CCI Caraş-Severin doreşte să vină în întâmpinarea mediului de afaceri, pentru a se putea adapta cerinţelor moderne ale economiei la nivel global.

„Este un proiect ce vizează, în principal, formarea antreprenorială şi formarea personalului care gestionează resursele umane din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Durata de implementare este până în 17 mai 2019, iar locaţia proiectului este Regiunea de Dezvoltare Vest, cu cele patru unităţi administrativ-teritoriale. Sunt vizate IMM-urile, aici fiind incluse şi microîntreprinderile, plus resursele umane din acestea, adică, sunt vizaţi managerii, antreprenorii şi personalul responsabil cu gestionarea resurselor umane. Practic, venim cu două abordări, cu două tipuri de formare profesională, specifice celor două categorii”, a declarat managerul de proiect, Bogdan Păunescu.

Pentru antreprenori şi pentru manageri este o oportunitate pentru a creşte calitatea actului managerial, dar şi a dezvolta angajaţilor noi aptitudini.

Valoarea totală a proiectului „Resurse umane şi întreprinderi competitive în Regiunea Vest” depăşeşte două milioane lei, din care contribuţia Comisiei Europene este de peste 1,8 milioane lei, iar cea Guvernului României este de aproape 320 mii lei, în timp ce diferenţa este asigurată de aplicantul proiectului.

Comentarii

comentarii