Administratie

Două puncte de reper pe harta turistică a Municipiului Resita

Chiar dacă Municipiul Resita este un oras nou si nu se prea poate lăuda cu monumente istorice, administrația publică a făcut eforturi în așa fel încât vechi obiective și puncte de reper reșițene, să fie readuse în atenția populației și de ce nu, a turiștilor care ajung la Reșița.

Astfel, Cinematograful Dacia și Grădina Zoologică din Reșița au devenit locurile cele mai frecventate de către reșițeni, dar și de cei care vin în vizită. Variante ideale de petrecere a timpului liber, cele două destinații se ridică la standarde europene în ceea ce privește amenajarea.

Grădina Zoologică ”Prof. Ioan Crișan” din Reșița și-a redeschis porțile în timpul mandatului primarului Mihai Stepanescu, în 2013, după finalizarea lucrărilor de modernizare începute în 2011. Spațiul dedicat animalelor s-a mărit considerabil, de la două hectare, la 5,6 hectare, respectând toate normele europene. Primarul Mihai Stepanescu spunea că aceasta e mai mult decât o grădină zoo, pentru că ea reprezintă un centru, inclusiv de studiu în domeniu, existând toate facilitățile pentru acest lucru și un loc de relaxare pentru reșițeni. Grădina ZOO găzduiește animale și păsări exotice, unele specii rare dar și specii autohtone. Ministerul Mediului a precizat faptul că Zoo Reșița este una dintre cele mai frumoase din țară.

Cinematograful Dacia este un alt obiectiv modernizat în timpul mandatului lui Mihai Stepanescu. Lucrările la cinematograf au presupus redimensionarea spațiului, o sală mare de 470 de locuri, două noi săli de proiecție în sistem 3D, cu 112, respectiv 65 de locuri. De asemenea, a fost schimbat mobilierul, sistemul de iluminat, cel acustic și de proiecție, investiția ridicându-se la 18 milioane de lei.
Cinema Dacia ultimele preg
Tot la capitolul modernizări inițiate sub conducerea edilului se află și stadionul Mircea Chivu, a cărui reabilitare a presupus lucrări de extindere a spațiilor cu locuri pentru spectatori, cu peluză sintetică și peste 7000 de scaune, fiind susținute activitățile publice dar și private.

Comentarii

comentarii