Doua zile pana la termenul limita pentru europarlamentare

Cetățenii români cu drept de vot vor alege în data de 26 mai 33 de membri din România pentru Parlamentul European. Lista completă a candidaților va fi disponibilă pe pagina Biroului Electoral Central pentru Alegerea Membrilor din România în Parlamentul European, http://europarlamentare2019.bec.ro/candidati/, termenul limită de depunere şi înregistrare a candidaturilor fiind 28 martie 2019, ora 24,00.

De asemenea, prin hotărâre de Guvern, au fost aprobate programul calendaristic şi o serie de măsuri pentru buna organizare şi desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019, care pot fi consultate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, secţiunea Legislaţie electorală: http://www.roaep.ro/legislatie/legislatie-electorala/alegerea-parlamentului-european/.

La acest scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, a fost constituită prin ordin al prefectului Comisia Tehnică Judeţeană Caraş-Severin pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, a cărei componenţă poate fi consultată aici: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/, şi s-a desfăşurat deja o primă sesiune de instruire, la care au participat reprezentanţi ai primăriilor din judeţ, pentru a-i informa despre atribuţiile pe care le vor avea în acest proces.

Tragerea la sorţi pentru desemnarea celor trei judecători care vor face parte din Biroul electoral judeţean Caraş-Severin pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European va avea loc joi, 28 martie, ora 12,00, la sediul Tribunalului Caraş-Severin, sala 221.

Alte link-uri utile:

➡ Site-ul alegerilor europene, cu informații despre cum se poate vota, știri și rezultatele alegerilor: https://www.alegerile-europene.eu/

➡ Biroul Electoral Central pentru Alegerea Membrilor din România în Parlamentul European din România: http://europarlamentare2019.bec.ro/

➡ Site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, secţiunea Alegeri europarlamentare: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/ .

Comentarii

comentarii