Drum de acces modernizat de la Poiana Mărului pe Muntele Mic – Planuri de viitor

Drum de acces modernizat de la Poiana Mărului pe Muntele Mic. Stațiunile Poiana Mărului și Muntele Mic ar putea fi legate printr-un drum care va rezolva, măcar parțial, problema accesului spre zona montană. În momentul de față, Drumul Județean 608A Borlova – Muntele Mic, este singura cale de acces spre stațiune. Acest lucru creează probleme în ceea ce privește accesul pe platou.

În ședința Consiliului Județean din luna ianuarie, a fost aprobată cererea adresată Romsilva de a preda în administrarea Consiliului Județean bucata de drum forestier ce face legătura între Poiana Mărului și Muntele Mic.

Aceasta este una dintre variantele avute în calcul pentru a facilita accesul turiștilor în zonă în contextul în care, în ultimii ani, Muntele Mic a cunoscut o dezvoltare accelerată. Pe munte există doar o singură parcare amenajată care oferă 300 de locuri. Asta în condiția în care sunt zile în care pe munte urcă și câte 2000 de autovehicule. În plus, actualul drum județean, este foarte îngust.

Drum de acces modernizat de la Poiana Mărului pe Muntele Mic. Finanțarea pentru amenajarea drumului ar urma să fie asigurată din fonduri europene.

Comentarii

comentarii