Drumul cu probleme spre Staţiunea Muntele Mic din cauza zăpezii, a fost deschis VIDEO EXCLUSIV

Drum cu probleme spre Staţiunea Muntele Mic din cauza zăpezii. Vânturile s-au mai potolit în Caras Severin şi acum urmează partea cea mai grea – remedierea problemelor cauzate de vântul puternic. Având în vedere Codurile Galben, Roșu și Portocaliu de precipitații și intensificări ale vântului, emise de meteorologi pentru județul Caraș-Severin, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a transmis operatorilor responsabili cu deszăpezirea, să deblocheze drumurile închise pentru evitarea unor situații neplăcute. Mai exact, desfacerea drumurile Pasul Prislop – Semenic și Telescaun Borlova – Muntele Mic.  Astfel, pe DJ 608A Caransebeș – Muntele Mic, pe tronsonul dintre Staţia Telescaun și Platou, s-a acționat de cum s-a potolit vântul cu utilajele din dotare pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe carosabil în urma viscolului din timpul nopții. Acesta măsoară 39 cm pe Semenic și 34 cm pe Muntele Mic.

 

 

Drum cu probleme spre Staţiunea Muntele Mic din cauza zăpezii. Pe Semenic se poate ajunge în condiţii de iarnă. Acolo au rămas peste noapte aproximativ 30 de persoane. De asemenea, drumarii au acţionat pe Muntele Mic unde au curăţat aproape 90% din drum. A mai rămas de curăţat o porţiune de câteva sute de metri la intrarea pe platou. Acolo există un strat de zăpadă de aproximativ 20-30 de cm care este îndepărtat cu autofrezele.

Maşinile mari tip 4×4, au putut circula şi în aceste condiţii. După acțiunea de deszăpezire, s-a procedat la răspândirea materialului antiderapant. La această oră, în staţiune se afla aproximativ 100 de persoane – turişti şi personal. Printre aceştia, se afla şi o tabără de copii, tabăra ce îşi va închide porţile la sfârşitul săptămânii. Copii şi turiştii sunt fericiţi că a nins şi de faptul că în sfârşit au şi zăpadă pe munte. Până ieri, pe Muntele Mic existau doar pete de zăpadă. Acum stratul are aproape 40 de cm şi se poate schia.

Drumarii vor ca în cursul zilei de azi, să deschidă complet drumul ca toate autoturismele să poată ajunge în staţiune, mai ales ca de mâine, se schimbă seriile de cazare.

Drum cu probleme spre Staţiunea Muntele Mic din cauza zăpezii. NU s-a pus nici un minut problema că turiştii ar fi blocaţi sau ca cineva ar vrea să coboare de pe munte. Turiştii se aflau în sejurul rezervat și plătit de ei. Vestea că a nins pe munte, a început să atragă deja turişti dornici să se bucure de zăpadă şi schi.

 

UPDATE ora 16. De la Directia Judeteana de Drumuri Caras Severin, am primit o informare in care se spune că: ,,DJ 608A, tronsonul Telescaun – Muntele Mic a fost deschis circulației rutiere pe o bandă, urmând să se deschidă și restul părții carosabile pe parcursul zilei. Se circulă în continuare în condiții de iarnă, iar ANM a  emis un nou cod Galben de  vreme rea, valabil până vineri, 7 februarie, ora 23:00, în  zona înaltă de munte. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori viscolite, care vor reduce semnificativ vizibilitatea. Recomandăm conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, și să aibă autoturismele  echipate cu lanțuri antiderapante, lopată și săculeț cu nisip.”

Comentarii

comentarii