După 18 ani de pauză, Municipiul Caransebeș, are din nou, un ambulatoriu (policlinică) de specialitate propriu VIDEO

După 18 ani de pauză, Municipiul Caransebeș, are de astăzi din nou un ambulatoriu propriu. Acesta funcționează de azi în cadrul ambulatoriului de specialitate deschis în policlinica unității medicale a municipiului de pe Timiș și Sebeș cu 8 cabinete noi și cu 12 specializării medicale. Medicii vor avea grijă de sănătatea pacienților din Caransebeș și nu numai.  Până acum, pacienții puteau apela doar la serviciile private de sănătate, contracost, sau cu bilet de trimitere de la medicul de familie, asta în cazul în care medicul la care mergeau, avea contract cu Casa de Sănătate. Acum, banii vor intra la bugetul Spitalului Municipal Caransebeș.   

Ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului Municipal de urgență din Caransebeș a fost inaugurat în prezența primarului Felix Borcean, dar și personalului medical care urmează să lucreze în aceste cabinete. Cele 8 cabinete au fost reabilitate și reamenajate și de astăzi și-au putut primi pacienții. 

Pacienții care au nevoie de consultații sau tratament pot beneficia de aceste servicii medicale în ambulatoriu pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie și trebuie să aibă  la ei cardul de sănătate.

„Numai noi știm câte sacrificii, pasiuni, câte bătălii s-au dus pentru acest ambulatoriu. Din păcate, cineva, acum 18 ani s-a gândit că nu ar fi rentabile aceste cabinete, s-au desființat și s-au înființat cabinete private, acum, ambulatoriul a redevenit al spitalului. Adresez mulțumiri începând cu managerul Dena, continuând cu perioada zbuciumată a managerului Cican, îi mulțumesc domnului doctor Singh care a reușit deschiderea ambulatoriului și îi mulțumesc și domnului doctor Borcean că m-a stimulat atât de mult să ajungem să facem acest lucru în sfârșit. Cel mai important, cei mai câștigați sunt pacienții din Caransebeș și din zonă” a spus și primarul Felix Borcean.

Primăria și unitatea spitalicească din Caransebeș, doresc reabilitarea și altor cabinete din cadrul policlinicii, astfel încât pacienții să beneficieze de cât mai multe servicii medicale fără se se deplaseze în alte centre medicale, Reșița sau Timișoara.

City managerul Florin Bogdea, a precizat că lucrările au fost făcute de Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare (SPIR), cu sprijinul Asociației „Salvați Spitalul”: „Am reușit să reabilităm cabinetele și cu ajutorul managerilor, am început pe vremea doamnei Valentina David, acum cu doctorul Singh. Mulțumesc și Asociației ,,Salvați Spitalul”, iată că acum pacienții nu mai sunt nevoiți să plătească la privat, pot veni în ambulatoriu, unde consultația e gratuită, decontată prin Casa de Asigurări de Sănătate, bani care intră în bugetul spitalului”.

De astăzi, Spitalul Municipal din Caransebeș, are un nou manager în persoana lui Adrian Dumbravă. Noul manager a declarat pentru www.infocs.ro că principalul obiectiv al dânsului este ,,aducerea de servicii de calitate în sănătate și menținerea unei rate scăzute a infecției cu covid 19 în oraș și în județ – asta în timpul în careu urmează modernizarea secțiilor Spitalului Municipal în așa fel încât actul medical să ajungă de cea mai bună calitate”.

Comentarii

comentarii