Administratie

După principiul ,, Las-o bă, că merge așa” Judetul Caras Severin nu mai are prefect, dar nici presedinte de CJ

De azi, județul Caraș Severin, nu mai are prefect – oficial. În ședința de Guvern de ieri, Miu-Nicolae Ciobanu a fost eliberat din funcția de prefect de Caraș Severin, dar membrii guvernului nu au desemnat o altă persoană care să ocupe această funcție. În acest moment, am putea să spune că județul Caraș Severin are comanda doar la eșalonul doi: președinte de Consiliu Județean nu există și iată că de azi, nu mai avem nici prefect. Unde mai pui că în altă ordine de idei, nu avem nici primar de reședință de județ. Asta pe lângă treaba cu județul. Nu că ar avea vreo treaba unealta de cizmărit cu prefectura.

Deci, am putea spune că județul este condus de ,,vice și subprefect”. Din nou ,,deci” – se poate și așa. Ba unde mai pui că acum suntem pe minus rău de tot – cu un președinte și vicepreședinte de CJ și un prefect și un subprefect. Și atunci, vine logic următoarea întrebare: dacă treburile merg bine și în actuala formulă – la ce ne mai trebuie alți șefi? Lăsând un pic prefectura de o parte, să nu uităm că printre altele, Consiliul Judetean Caras-Severin, este pe prima pozitie la nivel național, impreuna cu Consiliul Judetean Alba, in evaluarea facuta de Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic privind respectarea prevederilor Legii nr. 544/2001 și a altor acte normative (categorii de informatii afisate din oficiu).
Evaluarea a fost facuta in cursul lunii ianuarie 2016, fiind prima centralizare a gradului de conformitate al celor 41 de Consilii Județene cu prevederile minimale din legislația transparenței referitoare la lista documentelor obligatorii a fi afisate pe pagina de internet.

Miu-Nicolae Ciobanu a fost numit în funcția de prefect cu caracter temporar, prin detașare, începând cu luna martie 2015 când i-a luat locul lui Silviu Hurdzeu care a fost numit secretar de stat cu atributii de ministru. Până atunci, Miu Ciobanu ocupase funcția de subprefect și mai înainte, șef la ITM.

Ciobanu și-a dat demisia din funcția de prefect la sfârșitul lunii ianuarie în urma descinderilor DIICOT din birou său și a audierii sale la Parchet în Dosarul Mike Security. Ciobanu a fost implicat în scandalul de evaziune fiscală și de spălare de bani deoarece câteva luni a ocupat funcția de administrator al S.C. Mike S. Dosarul este pe rol.

Comentarii

comentarii